vinter trafikk vei

Denne overlevelsespakken bør du ha i bilen om vinteren!

Kulden har begynt å feste seg. Vinterens bilturer kan by på overraskelser og bli mer krevende enn du tror. – Det er lurt å ha med en overlevelsespakke i bilen gjennom den... Les mer »
bil ratt speedometer

Ny undersøkelse: Vi frykter dårlige veier mer enn fyllekjørere!

Dårlig vedlikeholdte veier topper listen over våre bekymringer på hverdagsreisen. – Frykten for at veien i seg selv er farlig, er mer utbredt enn frykten for ruskjørere eller møteulykker, sier Ingunn Handagard,... Les mer »
bildekk

Ny NAF-test: Dekktrykket er viktigere enn du tror

NAF-magasinet Motor har testet hvor mye dekktrykket spiller inn på trafikksikkerhet og kjøreegenskaper. – Bremselengden øker og du får dårligere kontroll i regnvær når dekktrykket er feil, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver.... Les mer »
tesla

Elbilene har et vektproblem

I gjennomsnitt kan dieselbilene ta med 592 kilo nyttelast, dvs bagasje, løsøre og folk. Elbiler har i snitt en nyttelast på kun 453 kilo. – Når du skal kjøpe elbil, må du sjekke... Les mer »
lade elbil

Én av tre dieselbilister kan lade hjemme

Det er et enormt potensial for elbiler i distriktene, viser en ny undersøkelse fra NAF. – I distriktene og blant dagens eiere av diesel- og bensinbiler har flesteparten enten tilgang til lader,... Les mer »
hd mc

Motorsykkelsesongen er i gang: – Slik blir det en trygg start

Våren er årets beste tid for motorsyklister, men det er også den farligste. – Det gjelder å ikke ta sjanser og huske på at man er rusten etter flere måneder uten å... Les mer »
fartsgrense

Elbil-interessen synker – NAF mener avgiftene har skylda

Nå sier 42 prosent at deres neste bil blir en elbil. Samme tall for et halvt år siden var 54 prosent. – Regjeringen må stoppe avgiftsveksten for elbiler om de vil ha... Les mer »
naf

Nytt EU-krav kan gi færre ladere i distriktene

Både EU og regjeringen planlegger et krav om ettermontering av kortleser på alle ladestasjoner. – Med en regning på en halv million kroner per ladepunkt frykter vi at ladeplasser i distriktene kan... Les mer »
vinter trafikk vei

– Matvarene på vei til butikken kan ikke ha hjemmekontor

Uken har vært preget av store mengder snøfall og kaos i trafikken. – Når politiet ber privatpersoner vurdere om de kan bli hjemme, synes vi det er merkelig at NAF går løs... Les mer »
fartsgrense

Vektfelle for familie-elbilene

Flere av elbil-storselgerne er godkjent med lav nyttelast. – Det betyr at selv om bilen er romslig, er det begrenset hva du kan ha med av bagasje på familiens ferietur, sier Nils... Les mer »