Elevorganisasjonen vil skrote halvparten av kristendomsundervisningen

elevorganisasjonen

Siste frist for å komme med innspill til nye læreplaner var 18. juni. Nå skal Utdanningsdirektoratet lese gjennom over 7000 innspill før planene ferdigstilles og tas i bruk høsten 2020. Elevorganisasjonen håper det neste skoleåret blir det siste med overfylte og utdaterte læreplaner.

– Vi er bekymret. Utgangspunktet til fagfornyelsen var at læreplanene måtte slankes for at elevene skal få tid til å faktisk lære, og at det man lærer skal være relevant. I dag er vi langt unna målet, sier leder i Elevorganisasjonen, Alida de Lange D’Agostino.

Læreplanene ble sist endret på i 2006. Utdanningsdirektoratet har mottatt over 7000 høringssvar fra ulike aktører og enkeltpersoner. Nå mener Elevorganisasjonen det er på tide å prioritere hva man faktisk skal lære i skolen.

– I flere fag er det blitt foreslått bredere, og i noen, flere kompetansemål, hvor mange av dem er unødvendige. Vi mener man kan kutte kompetansemål om for eksempel vannets kretsløp, det samiske alfabetet, og halvparten av kristendomsundervisningen.

D’Agostino mener faggruppene burde ta disse avgjørelsene, men opplever i dag at læreplanene er så omfattende at Elevorganisasjonen føler de selv må ta ansvar med et lite spark bak.

– Det er vanskelig å kutte kompetansemål, men når hverken faggruppene eller politikerne tar ansvar må vi si tydelig ifra. Vi vet at stofftrengsel i skolen er roten til mye stress og press blant elever, og da må vi prioritere hva som faktisk skal være i skolen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.