Flere bruker refleks på hunden

slaeger

Mange ulykker kunne vært unngått dersom hunder og katter hadde vært mer synlig i mørket. To av tre hundeeiere oppgir at de alltid bruker refleks på pelsklingen, og kun 11 prosent sier at de alltid har refleks på katten sin etter mørkets frembrudd.

Når vi er synlige i mørket, blir bilister og syklister mer oppmerksomme og får bedre tid til å bremse. Likevel glemmer mange at også de lodne vennene våre skal være synlige på tur.

Johnny Skjølås, katteekspert i Musti, sier at man alltid bør bruke refleks på hunden og katten når det er mørkt ute. 

– Norske kjæledyreiere har en vei å gå når det kommer til å bli flinkere til å gjøre kjæledyrene synlige. En refleks reduserer risikoen for at kjæledyret blir påkjørt, og det reduserer også sannsynligheten for at kjæledyret forårsaker større ulykker, forteller han.

Skjølås minner om at katten kan bruke halsbånd med refleks, men han er tydelig på at man må velge en spesiell type halsbånd.

– Velg et halsbånd med sikkerhetsspenne som åpner seg opp dersom halsbåndet skulle feste seg i noe. Dette er for å unngå kvelning, sier han.

Tall fra Den store kjæledyrundersøkelsen 2022 som er gjennomført av YouGov på vegne av dyrebutikkjeden Musti, viser at så mange som 90 prosent av hundeeierne bruker refleks på hunden av og til, men kun to av tre (66 prosent) gjør dette hver gang de er ute i mørket. 

Dette er en bedring fra fjorårets undersøkelse da kun 54 prosent av hundeeierne oppga at de alltid bruker refleks på pelsklingen. Likevel minner hundeekspert i Musti, Magda Nawrocka, om at refleks er en veldig billig livsforsikring.

– Hvert år skjer det mange ulykker på grunn av dårlig sikt. En refleks på hunden din er en billig livsforsikring for dere begge. Ikke minst er det utrolig lettvint å bruke, sier hun.

– I mange tilfeller er det også barn som går tur med familiehunden, og da er det viktig å reflektere over refleksbruken. Voksne må være gode rollemodeller for barna, men også hunden må gå foran som et godt eksempel, sier hun. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.