Ønsker gratis programvareverktøy til lærlinger

nfk

I Fylkestingets samling i Mo i Rana tok representanten Stian Hiis Bergh (H) opp spørsmålet om forskjellsbehandling mellom elever på studiespesialiserende linjer og lærlinger.

Fylkestingsrepresentant Stian Hiis Bergh påpeker at flere elever som går yrkesfag-veien og tar fagbrev, ved overgang fra elev til lærling, mister tilgang til viktige programvareverktøy.

– Bruk av PC og programvare er helt nødvendig å benytte også som lærling. Slik det er nå, overføres kostnadene til lærlingen, lærebedriften eller opplæringskontoret, sier Hiis Bergh.

Fylkesråd for utdanning og kompetanse, Elin Dalseng (AP), besvarte spørsmålet og sa seg enig i at det må gjøres en endring, og vil undersøke saken nærmere. Hiis Bergh mener det var et positivt svar, men vil følge opp saken videre.

– Gratisprinsippet er viktig, og det må ikke fylkeskommunen utfordre. Lærlinger er en viktig ressurs som må oppleve lik behandling som elevene på studiespesialiserende linjer, avslutter Hiis Bergh.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.