tjen penger online

IT-bransjen skriker etter folk: – Situasjonen er faktisk ekstrem

Store deler av næringslivet i Norge sliter med å finne folk, og ingen bransje har så store problemer som IT-bransjen. – Utdanningsinstitusjonene utdanner alt for få mennesker, og de som utdannes har... Les mer »
data program web

Experis utvider kurstilbudet innen cybersikkerhet

Datasikkerhet får stadig større oppmerksomhet blant norske virksomheter. Samtidig blir trusselbildet mer komplekst og behovet for kompetanse innen datasikkerhet større. Nå lanserer Experis Ciber, et av Norges ledende IT-konsulentselskaper, flere sikkerhetskurs som... Les mer »
nfk

Ønsker gratis programvareverktøy til lærlinger

I Fylkestingets samling i Mo i Rana tok representanten Stian Hiis Bergh (H) opp spørsmålet om forskjellsbehandling mellom elever på studiespesialiserende linjer og lærlinger. Fylkestingsrepresentant Stian Hiis Bergh påpeker at flere elever... Les mer »
jobbsøknad

Høy produktivitet på hjemmekontor − Men flere «mister gnisten»

Hjemmekontor har få negative konsekvenser på kort sikt, viser ny rapport. Men opplevelsen av mening med jobben synker i takt med hyppigheten av hjemmekontor. Over halvparten av den norske arbeidsstokken har mulighet... Les mer »
tjen penger online

Hver femte synes IT-avdelingen er lite hjelpsom

En ny undersøkelse viser at 20 prosent av nordmenn mener IT-avdelingen er lite hjelpsom og over 40 prosent rapporterer om dårlig håndtering hvis ansatte klikker på en phishing-lenke. – For at man... Les mer »
data program web

Fylkestinget i Mo i Rana lar seg ikke stoppe av datainnbrudd

Fylkestingets første samling i 2022 arrangeres neste uke i Mo i Rana. – Det er veldig viktig å vise at demokratiske prosesser ikke lar seg stoppe av nettkriminelle, sier fylkesordfører Kari Anne... Les mer »
data program web

Derfor kan dine personopplysninger være gull verdt for kriminelle

Bare i løpet av det siste året har det ifølge Europol vært en boom i etterspørselen etter stjålne personopplysninger på det mørke nettet. Slik misbruker de kriminelle informasjon om deg til alt... Les mer »
bodøposten android

Har du utstyr som er avhengig av 2G?

Telenor og Telia har informert Nkom om at de planlegger å stenge ned 2G-nettet i 2025. Nkom vil tilrettelegge så overgangen skjer så smidig som mulig gjennom overordnet kartlegging og informasjon. Utfasingen... Les mer »
nfk

TechLab Nord på Mo: – En milepæl for næringsutviklinga på Helgeland

Etter initiativ fra fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland, tar Nord universitet nå næringsutviklingen på Mo et kvantesprang framover gjennom etableringen av innovasjonssenteret TechLab Nord. – Små og mellomstore bedrifter... Les mer »
data nett

Helgelands Blad hacket

For første gang siden krigen klarte ikke Helgelands Blad å gi ut papiravisen. Årsaken skal været et hackerangrep fra en russisk IP-adresse, hevder NRK. Helgelands Blad gis ut tre ganger i uka,... Les mer »