elkjøp

Elkjøp og Virke ba Statsministeren kutte momsen på reparasjoner

Oppfordringen til Statsminister Jonas Gahr Støre var klar da han besøkte Elkjøps verksted for å lære om reparasjoner og diskutere sirkulærøkonomi. – Elkjøp og handelen er et avgjørende bindeledd mellom myndigheter, produsenter... Les mer »
jobbsøknad

Slik kan du unngå data- og phishingangrep

49 prosent av befolkningen følger ikke ekspertenes råd for bruk av passord på datamaskin, smarttelefon og annen teknologi knyttet til internett. – Dette er svært bekymringsfullt og viser hvorfor det bør mer... Les mer »
AkerBioMarine

Slik skal norsk drone optimalisere fisket i Antarktis

Målet er at havdronen, som er den første av sitt slag, både skal optimalisere krillfisket og bidra til å redusere utslipp. Nå er AkerBioMarine klar til å ta den i bruk i... Les mer »
skole universitet

NTNU forbyr bruk av ChatGPT på eksamen: – Positiv nyhet

NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) har ifølge en artikkel publisert av Khrono 8. mai 2023 innført et forbud mot bruk av ChatGPT ved utarbeidelse av eksamener. ChatGPT er en chatbot/språkmodell som er utviklet... Les mer »
Netatmo

LESERINNLEGG: Offentlig bygg burde se til smartteknologi for å redusere strømregningen

Høye strømpriser gjør at innetemperaturen i offentlige bygg og kontorer senkes. Dette er ikke den beste måten å spare klima og strømregningen på. Av: Marcin Mezynski, Produktsjef i Netatmo. Som et resultat... Les mer »
forbrukslån

Slik beskytter du deg mot deepfake

Svindlere bruker i økende grad deepfake-teknologi for å lure oss. – Avanserte metoder lykkes ofte i å lure oss, men det er flere tegn du kan se etter for å avsløre deepfake,... Les mer »
abonner

Har svart på nesten 8000 spørsmål for Rana kommune!

Kommune-Kari jobber døgnet rundt, tar aldri fri og har hatt nærmere 5700 samtaler og besvart tusenvis av spørsmål siden hun ble «ansatt» i Rana kommune. For et år siden entret Kommune-Kari, Rana... Les mer »
google

Google Cloud til Norge

En ny skyregion skal driftes av fornybar energi og vil gi kunder i Norge en ren, bærekraftig infrastruktur for å drive innovasjon og vekst. Den første skyregionen i Norge skal støtte opp... Les mer »
tjen penger online

– Utrente ansatte utgjør en stor risiko

En ny studie viser at mer enn hver femte ansatt som ikke har fått sikkerhetsopplæring, ikke vet hvem de skal kontakte ved et sikkerhetsbrudd. – Utrente ansatte utgjør en stor risiko for... Les mer »
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Verdens største åpne jammetest på Andøya

Industri fra hele Europa deltar når Statens vegvesen, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet og Forsvarets forskningsinstitutt skal teste hvordan moderne posisjonsteknologi tåler jammeangrep. Målet med testen er økt sikkerhet og mer robuste systemer. Arrangementet “Jammetest 2022”finner... Les mer »