Sander Erik Kartum kåret til årets spiller i OBOS-ligaen

ntb

Sander Erik Kartum har tatt OBOS-ligaen med storm og mottar nå også prisen som «årets spiller» fra NTB og OBOS. Han mottar den fordi han troner øverst på NTB-børsen med et snitt på 6,0 per kamp.

Ligasponsor OBOS gratulerer Sander Kartum med utmerkelsen.

– Han vinner jo denne prisen fullt fortjent. Som nyopprykket lag tok Stjørdals-Blink OBOS-ligaen med storm og leverte i perioder knallgod fotball, med Sander Kartum som en av de aller beste. Etter hvert ble det litt mer «berg-og-dalbane» for Blink, men Kartum har jevnt over levert gode prestasjoner gjennom hele sesongen, sier Eddie Chr. Thomas i OBOS.

Stjørdals-Blink-spilleren har bidratt med et tosifret antall målpoeng denne sesongen og var en enormt viktig brikke da laget unngikk direkte nedrykk til 2. divisjon. 25-åringen har med andre ord virkelig levert varene i sin debutsesong i OBOS-ligaen.

– Så gøy! Jeg føler sesongen startet litt tungt, men at jeg etter hvert klarte å følge nivået i OBOS-ligaen greit. Det gjorde naturligvis godt å bidra med en del mål og målgivende pasninger. Når hele laget spiller bra, er det selvfølgelig lettere å prestere godt selv også, understreker Kartum overfor NTB.

Den ydmyke midtbanespilleren forklarer videre at ambisjonen hans på sikt er å spille på et så høyt nivå som mulig.

– Viser styrken i børsen vår
Sportsdatasjef i NTB, Terje Alstad, understreker at det ikke alltid er tabellplasseringen som avgjør hvem som har gjort seg fortjent til tittelen «årets spiller».

– At Kartum står igjen som vinner av NTB-børsen, viser egentlig bare styrken i børsen vår. En spiller kan prestere jevnt godt gjennom en sesong, selv om laget ikke nødvendigvis henger med i toppen. Midtbanespilleren har på imponerende vis tatt nivået i OBOS-ligaen og er nok på blokka til større klubber i Norge etter den sterke sesongen, sier Alstad.

Årets lag 
Lagoppstillingen for «årets lag» er i år satt opp i en 3-4-3-variant. Laget er levert av NTB sportsdata og basert på spillerbørsen satt av reportere som har vært til stede på alle kampene i OBOS-ligaen denne sesongen. For å bli vurdert på laget, må spilleren ha spilt over 30 minutter i minst 18 kamper. Kvalifiseringskamper er ikke med i vurderingen.

– Det er utrolig mange sterke navn på denne utgaven av «årets lag» i OBOS-ligaen. Mange av dem vil vi nok se i Eliteserien kommende sesong, tipper sportsdatasjefen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.