Mange unge mener manglende søvn har påvirket kjøringen

lys bil

Hele 50 prosent av unge under 30 år mener manglende søvn kan ha påvirket kjøringen deres. – For lite søvn kan være livsfarlig, minner forsikringsselskap om.

I en undersøkelse gjennomført av Norstat for Codan Forsikring svarer 31 prosent at for lite søvn kan ha påvirket kjøringen deres siste året. Blant unge under 30 år svarer så mange som halvparten at det kan ha skjedd. Dette er viktig om man ønsker erstatning etter trafikkulykke.

Les også:  Liatindtunnelen i Helgeland åpnes

– Det er ikke bare alkohol og rusmidler som svekker reaksjonsevnen vår, det gjør også for lite søvn. Mangel på søvn påvirker oss negativt i situasjoner der vi trenger god konsentrasjon, som når vi kjører bil. Derfor er det bekymringsverdig at så mange sier at lite søvn kan ha påvirket kjøringen deres, sier kommunikasjonssjef Georg Richvoldsen i Codan Forsikring.

Tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) for de siste fem årene viser at det var flest trafikkulykker med personskade i årets tredje kvartal, som inkluderer sommermånedene juli og august. I fjor var det 1478 trafikkulykker med personskade i tredje kvartal.

Les også:  Fire fra Rana nominert til Drømmestipendet 2022

– Hvis du som sjåfører kjenner deg trøtt, bør du la noen andre ta over kjøringen eller stoppe og sove litt. Dette er det særlig viktig å huske på om sommeren, som er en tid der mange legger seg senere enn til vanlig, sier Georg Richvoldsen.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.