Sesongfinale Formel E i Berlin: Seks løp på ni dager

dhl

tter avbruddet i slutten av februar grunnet COVID-19, avslutter ABB FIA Formel E Championship sin sesong 2019/2020 i august med seks løp på ni dager. Fra 5. til 13. august skal lagene i den elektriske Formel E-serien konkurrere i tre dobbeltrunder som skal holdes i rask rekkefølge på den historiske flyplassen Berlin Tempelhof. Kampen om verdensmesterskapet er fortsatt ikke avgjort, og spenningsnivået er derfor garantert høyt.

Baneoppsettet blir også endret for hver runde, noe som skaper nye utfordringer for sjåførene i hvert løp.

For å minimere risikoen for spredning av COVID-19-pandemien, vil denne sesongens siste Formel E-løp bli holdt bak lukkede dører. I tillegg har en rekke andre strenge tiltak blitt implementert: begrensning av antallet sjåfører, racing team-medlemmer og logistikkteam, obligatorisk testing av COVID-19-virus, bruk av ansiktsmasker og sosial distansering. Som offisiell logistikkpartner for Formel E har DHL også iverksatt omfattende tiltak for å sikre at logistikkprosessene er trygge, og at alle lovbestemte krav til beskyttelse mot koronaviruset er oppfylt. Teamene blir også testet før de kommer til banen.

Les også:  Taekwondo: Mari Romundset Nilsen har kvalifisert seg til semifinalen i VM

– Vi er glade for at den innovative og bærekraftige Formel E-serien nå er i stand til å feire sesongfinalen i Berlin i disse utfordrende tider, sier Arjan Sissing, Head of Brand Marketing i DPDHL Group.

– Selv om atmosfæren uten tilskuere på banen selvsagt blir annerledes, vil løpene utvilsomt være ekstremt spennende på grunn av de varierte banene, og det faktum at veldig få poeng skiller toppdriverne i mesterskapet.

Les også:  LEDER: Nordland trenger Glimt

Den portugisiske sjåføren Antonio Felix da Costa fra DS Techeetah-teamet, som for øyeblikket leder mesterskapet, ligger bare elleve poeng foran andreplassens Mitch Evans fra Panasonic Jaguar Racing-teamet. På tredjeplass ligger for tiden den britiske sjåføren Alexander Sims fra BMW i Andretti Motorsport-teamet.

Formel E har publisert en foreløpig løpskalender for kommende sesong 2020/2021. Sesongen skal starte 16. januar 2021 med E-Prix i Santiago, Chile, og totalt skal det arrangeres 14 løp i 12 byer rundt om i verden.

Les også:  LEDER: Nordland trenger Glimt

DHL er en av de grunnleggende medlemmene samt logistikkpartner av Formel E, den første fullelektriske racingserien. 

Deutsche Post DHL Group har i mange år påtatt seg ansvaret for miljø- og klimabeskyttelse med sitt konsernomfattende miljøvernprogram GoGreen. 

Med Mission 2050 har Deutsche Post DHL Group satt seg som mål å redusere logistikkrelaterte utslipp til netto null innen 2050. Elektromobilitet spiller en nøkkelrolle i denne strategien.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.