OldenLoen i Norge nominert til årets cruisehavn i verden!

clia

OldenLoen er nominert til Sea Trades Årets Cruisehavn, i selskap med Yokohoma havn i Japan og Zadar havn i Kroatia.

Hvert år kårer cruiseorganisasjonen Sea Trade årets cruisehavn. I år er OldenLoen blant de topp 3-nominerte verden over, i selskap av Yokohoma havn i Japan og Zadar havn i Kroatia. Tidligere vinnere er blant annet Dublin havn, Amsterdam havn, København havn og Southhampton havn.

Vinneren kåres under den årlige Seatrade-konferansen 11. september. Kriteriene for nominasjonen er at en i løpet av de siste 12 månedene har gjort signifikante forbedringer for å promotere cruiseturisme.

Les også:  LESERINNLEGG: Når motorsykkelen kommer ut av garasjen

Bakgrunnen for topp-nominasjonen av OldenLoen er  tilrettelegging av Olden Cruise Park og at integrering av Hydla klatrepark  som utfluktsalternativ for cruisegjester. Begge tiltak er etablert i år og bidrar til at bygden med 600 innbyggere kan ta imot om lag 250 000 cruiseturister på en smidig måte hver sesong.

– Tiltak som Olden Cruise Park og integrasjonen av Hydla klatrepark viser hvordan lokalsamfunn og cruisenæringen i samarbeid kan spille hverandre gode», sier Tor Christian Sletner, Vice President CLIA og ansvarlig for maritim politikk og myndighetskontakt i Europa.

Les også:  Tinder lanserer «Min første Pride»-merke for skeive medlemmer

Olden Cruise Park er tilrettelagt for både cruiseturister, cruiseopreatører og lokale aktører. Hydla klatrepark er etablert av lokale aktører og tilbyr cruiseturistene en klatreopplevelse i vill, norsk natur.

– Olden Cruise Park og integrasjonen av Hydla klatrepark er eksempler til etterfølgelse, hvor lokal verdiskapning og cruisenæringen kobles sammen. Slik det burde være flere steder og slik cruisenæringen ønsker, legger Sletner til.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.