Liatindtunnelen i Helgeland åpnes

nfk

Det blir en markering på nordsiden av tunnelen torsdag 3. februar, opplyser Nordland fylkeskommune.

– Vi gleder oss veldig til å ta den nye tunnelen på fylkesveg 17 i bruk, og nå har vi endelig et tidspunkt i sikte. Vi planlegger en enkel markering på nordsiden av Liatindtunnelen torsdag 3. februar klokka 14:00. Deretter åpner vi for trafikk, sier seksjonsleder for vegutbygging i Nordland fylkeskommune, Christian H. Forsmo.

Det blir tale og snorklipp av fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.

Markeringen ved tunnelen er åpen for alle innenfor rammene av smittevernreglene for utendørs arrangement (maks 200 personer uten faste tilviste plasser). For å holde oversikt over antall og hvem som er til stede, vil vi be om navn og kontaktopplysninger til de som møter opp.

Det er mulig å parkere langs vegen ved tunnelens nordside. Følg anvisning fra arrangøren på stedet.

Etter byggeperioden har utstyret i og utenfor den 2 km lange tunnelen vært grundig testet. Dette gjelder blant annet sikkerhetsutrustning som nødtelefoner, brannslukkere, lys, skilt, stengebommer og systemer for varsling, styring og kommunikasjon. 

– Vi har også kontrollert at alt fungerer stabilt og slik det skal. I tillegg har vi hatt opplæring og øvelse for nødetatene, operatørene på Vegtrafikksentralen, og de som skal drifte og vedlikeholde tunnelen.  

Etter dette er all dokumentasjon sendt til Vegdirektoratet for gjennomgang.   

– Dette er prosedyrer som skal sikre at den nye tunnelen er trygg å ferdes i, både i det daglige og hvis det skjer uhell eller ulykker. Vi er nødt til å ta forbehold om at vi får tillatelse til bruk, men nå er vi kommet så langt at vi har satt en dato å planlegge ut fra, sier Forsmo i Nordland fylkeskommune. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.