Liatindtunnelen i Helgeland åpnes

nfk

Det blir en markering på nordsiden av tunnelen torsdag 3. februar, opplyser Nordland fylkeskommune.

– Vi gleder oss veldig til å ta den nye tunnelen på fylkesveg 17 i bruk, og nå har vi endelig et tidspunkt i sikte. Vi planlegger en enkel markering på nordsiden av Liatindtunnelen torsdag 3. februar klokka 14:00. Deretter åpner vi for trafikk, sier seksjonsleder for vegutbygging i Nordland fylkeskommune, Christian H. Forsmo.

Det blir tale og snorklipp av fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.

Les også:  - Nå må det være fylkesvegenes tur!

Markeringen ved tunnelen er åpen for alle innenfor rammene av smittevernreglene for utendørs arrangement (maks 200 personer uten faste tilviste plasser). For å holde oversikt over antall og hvem som er til stede, vil vi be om navn og kontaktopplysninger til de som møter opp.

Det er mulig å parkere langs vegen ved tunnelens nordside. Følg anvisning fra arrangøren på stedet.

Etter byggeperioden har utstyret i og utenfor den 2 km lange tunnelen vært grundig testet. Dette gjelder blant annet sikkerhetsutrustning som nødtelefoner, brannslukkere, lys, skilt, stengebommer og systemer for varsling, styring og kommunikasjon. 

Les også:  Ny undersøkelse: Vi frykter dårlige veier mer enn fyllekjørere!

– Vi har også kontrollert at alt fungerer stabilt og slik det skal. I tillegg har vi hatt opplæring og øvelse for nødetatene, operatørene på Vegtrafikksentralen, og de som skal drifte og vedlikeholde tunnelen.  

Etter dette er all dokumentasjon sendt til Vegdirektoratet for gjennomgang.   

– Dette er prosedyrer som skal sikre at den nye tunnelen er trygg å ferdes i, både i det daglige og hvis det skjer uhell eller ulykker. Vi er nødt til å ta forbehold om at vi får tillatelse til bruk, men nå er vi kommet så langt at vi har satt en dato å planlegge ut fra, sier Forsmo i Nordland fylkeskommune. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.