Denne banken har landets laveste fastrente

fana sparebank

Fana Sparebank har landets laveste fastrente for tiden, om du vurderer å flytte boliglånet ditt, bør du vurdere denne banken. Dessuten kan fastrentelån være en god måte å forsikre deg mot fremtidige rentehevinger på.

– Fastrentelån kan være et gunstig alternativ for redusere risikoen for økte kostnader på boliglånet ditt. Det kan være et godt alternativ for mange, sier finansdirektør i Fana Sparebank, Kim F. Lingjærde.

Fana Sparebank har landets laveste fastrentelån for tiden med binding over tre og fem år. Med tre års binding har vi en nominell rente på 2,50 %. I tillegg tilbyr banken fastrentelån for fem og ti år. Vår laveste nominelle rente for flytende lån er 2,2 %.

– Dagens fastrente er ikke mye høyere enn den flytende renten. Har du høy gjeld, og ønsker økonomisk forutsigbarhet for en periode, kan det være lurt å vurdere det. Samtidig må man være klar over at det er umulig å vite på forhånd om det vil lønne seg på sikt, sier Lingjærde, og fortsetter:

– Fastrente bør ikke begrunnes med lønnsomhet, men snarere ditt personlige behov for sikkerhet. Derfor bør valg av bindingstid knyttes til din egen forventning om hvor lenge du trenger å være beskyttet mot uforutsette svingninger i boligrenten.

Dette må du være klar over
Selv om fastrentelån kan virke fristende understreker Lingjærde at det ikke er noen garantier for at det vil være økonomisk gunstig på lang sikt.

– Fastrentelån har noen ulemper du bør være klar over. Du er forpliktet i hele bindingsperioden. Det betyr at du ikke kan betale ned lånet før perioden er over, og du kan heller ikke få avdragsfrihet, sier Lingjærde.

For mange kan det derfor et godt alternativ være å binde deler av lånet. Da reduserer du noe av risikoen når de flytende rentene stiger, samtidig som du ikke risikerer å betale alt for mye dersom rentene holder seg lave.

– På den måten kan økonomien din tåle rentehevinger på ditt resterende lån bedre, og fungerer som en god buffer mot renteøkning, sier Lingjærde.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.