Vil ha havvind på Helgeland

nfk

– Nordland Arbeiderparti sier et klart ja til utvikling av havvind-prosjekter på Helgeland, og vi mener det beklagelig at dette området er ikke er med i gruppen som åpnes i 2025, sier gruppeleder Elin Dahlseng Eide.

– Nord-Norge fikk ikke være med på oljeeventyret fra starten, det fikk konsekvenser i form av få ringvirkninger for landsdelen.  Nå står vi foran et nytt industrielt utviklingsprosjekt, og nå må landsdelen få være med fra starten, sier fylkestingsrepresentant Knut Petter Torgersen.

Fylkestingsrepresentant Odd Arnold Skogsholm mener det er vanskelig å forstå at Helgeland ikke er blant de områder som åpnes for havvindutbygging  i 2025 .

– Helgeland og Nordvest A er overmoden for en konsekvensutredning. Det foreligger mer enn nok svar til å få en god konsekvensutredning gjennomført like effektiv som det legges opp til for prosjektene i sør. Nå er Helgeland plassert i gruppen for åpning i 2027 eller senere, sammen med 17 andre områder som skal konsekvensutredes senere enn de som åpnes i 2025.

Fylkestingsrepresentant Marianne Johansen er klar på at en utbygging på Helgeland, må ta spesielle hensyn,

– Utbyggingen må skje på en måte som sikrer bærekraft og sameksistens med andre næringer, eksempelvis fiskeriene, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.