Vil ha havvind på Helgeland

nfk

– Nordland Arbeiderparti sier et klart ja til utvikling av havvind-prosjekter på Helgeland, og vi mener det beklagelig at dette området er ikke er med i gruppen som åpnes i 2025, sier gruppeleder Elin Dahlseng Eide.

– Nord-Norge fikk ikke være med på oljeeventyret fra starten, det fikk konsekvenser i form av få ringvirkninger for landsdelen.  Nå står vi foran et nytt industrielt utviklingsprosjekt, og nå må landsdelen få være med fra starten, sier fylkestingsrepresentant Knut Petter Torgersen.

Les også:  FREYR med viktig fremskritt

Fylkestingsrepresentant Odd Arnold Skogsholm mener det er vanskelig å forstå at Helgeland ikke er blant de områder som åpnes for havvindutbygging  i 2025 .

– Helgeland og Nordvest A er overmoden for en konsekvensutredning. Det foreligger mer enn nok svar til å få en god konsekvensutredning gjennomført like effektiv som det legges opp til for prosjektene i sør. Nå er Helgeland plassert i gruppen for åpning i 2027 eller senere, sammen med 17 andre områder som skal konsekvensutredes senere enn de som åpnes i 2025.

Les også:  Det blir billigere å ta buss i Nordland

Fylkestingsrepresentant Marianne Johansen er klar på at en utbygging på Helgeland, må ta spesielle hensyn,

– Utbyggingen må skje på en måte som sikrer bærekraft og sameksistens med andre næringer, eksempelvis fiskeriene, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.