Klart for ny bru over Ranelva

nfk

Consto Anlegg Nord AS skal bygge den nye Nevernesbrua, som skal stå ferdig om circa to år. Anleggsstart til våren.  

Nordland fylkeskommune har skrevet kontrakt med Consto Anlegg Nord AS om bygging av ny bru over Ranelva. Kontraktssummen er på 48.962.460,00 kroner ekskl. mva.  

– Med denne avtalen på plass er vi et godt steg nærmere ei ny og permanent bru. I oppdraget ligger det også nye og omlagte veger, og riving av restene av den gamle brua. Entreprenøren starter nå arbeidet med å prosjektere den nye brua, sier prosjektleder Terje Krommen i Nordland fylkeskommune.

Nevernesbrua ligger på fylkesveg 7374 i Rana kommune.

Prosjektet er en totalentreprise. Det innebærer at entreprenøren står for både prosjektering og bygging av brua og det som hører til.  

– Vi takker for oppdraget og gleder oss til å sette i gang. Det første vi gjør er prosjekteringen, som er en helt detaljert planlegging av alt som skal gjøres. Vi regner med at anleggsarbeidene kan være i gang i løpet av våren, sier daglig leder i Consto Anlegg Nord AS, Fredrik Okkenhaug.   

Den nye Nevernesbrua skal stå ferdig i 2024/2025. Nordland fylkeskommune vil i samarbeid med entreprenøren komme tilbake med informasjon før byggestart.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.