Lea Kampmann slipper debutalbumet «If I Ever Made You Cry, I´m Sorry»

indianer

Med den færøyske musikkscenen som ståsted og en Faroese Music Awards («Artist of the year») for debut-EPen i bagasjen, er Lea Kampmann klar til å erobre verden med selvironi og boblende pop-produksjoner. Nå slipper hun endelig debutalbumet «If I Ever Made You Cry, I´m Sorry».

Færøyske Lea Kampmann er født i Torshavn, og oppvokst både i Danmark og på Færøyene, men befinner seg nå for tiden mest i Aarhus hvor hun går på Musikkonservatoriet. Den dobbelte hjemmetilhørigheten har alltid gitt Lea et litt splittet forhold til hva som er «hjemme», men i de energiske og dansbare synthlandskapene kan Lea alltid finne hjem og ro på en egen måte.

Med foreldre som spilte i grungeband(!) og både var låtskrivere og poeter, lå det i kortene at også Lea skulle bli artist. Det merket man også tidlig, da hun som barn begynte å skrive låter til et imaginært Eurovison Song Contest. Det var likevel ikke den retningen karrieren skulle ta da en ung Lea Kampmann begynte å ta musikken på alvor. I en kort tid i et duoprosjekt på skolen begynte solokarrieren å bli lagt merke til hjemme på Færøyene, og allerede som 20-åring ble hun tildelt prisen for «Artist of the year» under Faroese Music Awards i 2018. Da hadde Lea kun sluppet en EP.

Kort fortalt skriver den færøyske dreampop-darlingen skriver ærlige sanger om hjertesorg, angst og alle man må håndtere som ung voksen. Gjennom melankoli og håpefulle melodier setter hun ord på store følelser og lar andre vite at de ikke er alene.

Nå er Lea Kampmann klar for å ta et stort steg ut i verden med albumet «If I ever made you cry, I´m sorry» som er ute nå.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.