fly reise ferie

VIDEO: Ny flyplass – Første grana felt på Hauan av ordfører Geir Waage

Fredag 3. september ble den første grana felt på Hauan der den nye store flyplassen på Helgeland skal ligge. Den første grana ble felt av ordfører i Rana, Geir Waage, opplyser Rana... Les mer »

Invitasjon til innbyggermøter om kulturminneplan for Rana

Som et ledd i planprosessen inviterer Rana kommune til åpne innbyggermøter om kulturminneplan for Rana. Møtene er åpne for alle. Spesielt ønskes grunneiere og eiere av eldre bebyggelse velkommen, opplyser kommunen. Møtene gjennomføres på... Les mer »

Høring om samiske parallellnavn i Rana

​Rana kommune har nå høring i navnesak om samiske parallellnavn (sak2029/2010). Sametinget har gitt sin foreløpige tilrådning om skrivemåte for samiske paralellnavn. Høringsfrist er 17. september 2021, opplyser kommunen. ​Saken og høringen... Les mer »
jakt

Nå kan du ta jegerprøveeksamen i Rana

​Har du ikke fått tatt jegerprøveeksamen etter endt kurs? Rana kommune gir deg nå muligheten den 1. september i kommunestyresalen i rådhuset. For å kunne ta jegerprøveeksamen må du melde deg opp... Les mer »
drikkevann

Kokepåbudet i Rana utvides

Drikkevannet må kokes på grunn av risiko for bakterier. I tillegg til tidligere varslet Skansen og Langmoheia, gjelder kokepåbudet nå også for nedre Gruben, Steinbekkhaugen, Sagbakken, Revelmyra og Selfors, opplyser Rana kommune.... Les mer »
vann

Drikkevannet på Skansen og Langmohei må kokes

Drikkevannet må kokes på grunn av funn av bakterier i drikkevannet på deler av Skansen og Langmohei. Tiltak og ny prøvetaking er iverksatt, opplyser Rana kommune. Nytt varsel kommer når koking ikke... Les mer »
Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

Kongens fortjenstmedalje til Bjørn Selfors fra Mo i Rana

​Bjørn Selfors er tildelt Kongens fortjenstmedalje. Medaljen overrekkes av ordfører Geir Waage under en middag etter sommerferien, opplyser Rana kommune. – Bjørn har hele sitt liv vært en solid og uegennyttig samfunnsbygger... Les mer »
munnbind

Smittede har oppholdt seg i Rana

Rana kommune har fått varsel om at to personer på gjennomreise har testet positivt for covid-19 i annen kommune. De to smittede har oppholdt seg i Rana i perioden 18. til 20. juni. Smittesporing... Les mer »
primula blomster

Blomsterpikene i Rana er i farta

Blomsterpikene i Rana er snart i gang med å gjøre Mo i Rana til en fargerik oase denne sommeren. 30.000 planter venter på å bli satt ut i omgivelsene våre til felles... Les mer »
sommer bryllup

Rana kommune: – Ingen vigsler i juli måned

På grunn av feieavvikling blir det ingen vigsler i Rana kommune i juli måned.​ En kommunal vigsel er en enkel seremoni, det er ordfører og varaordfører som vigsler i Rana kommune. Vigsler... Les mer »