nordland

Kvikkleire i Rana: Fare for ras flere steder

Deler av grunnen i Rana kommune er gammel havbunn, noe som gir områder med leire som kan være mer utsatt for ras. Alle områder som ligger lavere enn «marin grense» kan ha... Les mer »
coronaviruset

Rana vil ikke teste folk ved grensen

Kommuneoverlegen i Rana trosser anbefalingen fra Helsedirektoratet, og vil ikke teste folk ved grenseovergangen til Sverige, opplyser NRK. – Det vil være utrolig ressurskrevende å få på plass. Med tanke på at... Les mer »
natt sentrum

Nye adressenavn i Rana kommune

Rana kommune har vedtatt nye adressenavn, navnene er vedtatt etter lokal høring med innspill. Skrivemåten er vedtatt i samsvar med Språkrådets tilråding; For eksisterende hyttefelt: Helgåvatnet og Vonstadlia i Sjona, Storholmlia i... Les mer »
fest alkohol

Oppfordrer til fornuftig nyttårsfeiring i Rana

Ordfører​ Geir Waage og kommuneoverlege Frode Berg oppfordrer ranværingene til å feire nyttår med fornuft. Tross 19 dager uten koronasmitte i Rana er det grunn til å være beymret når en ser på... Les mer »
sommer bryllup

Vigsel i Rana kommune åpnet igjen

Fra fredag 11.12.2020 er det åpent for vigsler igjen på rådhuset, men med noen begrensninger og tiltak for å ivareta smittevern. Det kan ikke være mer enn 10 personer til stede, opplyser... Les mer »
julelys

Nå lyser julegrana opp i julegata i Mo i Rana

Søndag 29. november kl. 17.00 ble julegrana i gågata tent. På plass var også familien som ga bort årets julegrana, og ungene pyntet den med glitrende julekuler, opplyser Rana kommune. ​Ungene var... Les mer »
coronaviruset

Nye smittetilfeller ved barneskole i Rana

Rana kommune har i kveld fått melding om at ytterligere to personer ved Lyngheim barneskole har testet positivt for koronavirus, ifølge NRK. I alt er fire personer smittet og fire klasser berørt,... Les mer »
frykt redsel

Koronasmitte ved barneskole i Rana

En elev ved Selfors barneskole i Rana er koronasmittet. Smitten gjør det nødvendig å ta ut elever og ansatte ved tredje trinn, opplyser Rana kommune. Disse er kontaktet av smittesporingsteamet, og skal... Les mer »
munnbind

Syv nye smittetilfeller i Rana

Det ble meldt om syv nye smittetilfeller i Rana 11. november.​ ​Seks av disse har kjent smittekilde. Fra de siste dagene er det to personer som har ukjent smittekilde, opplyser Rana kommune.... Les mer »
skole universitet

Rana ungdomsskole og Polarsirkelen videregående skole stengt

Alle elever ved Rana ungdomsskole blir holdt hjemme resten av denne uken, opplyser kommunen. Det samme gjelder ved Polarsirkelen videregående skole, opplyser Rana Blad. Årsaken er smitteutbruddet i kommunen, ifølge NRK. Les mer »