Kaboom skal få de unge med seg i en danse-eksplosjon

kaboom

Kaboom lagde Bodø bys Bursdagssang og dans, som samlet over 1000 barnehagebarn på 200-års jubileet til Bodø i 2016. I over 4 år har teamet i Kaboom jobbet intens for å utvikle et danse- og aktivitetsprogram som skal stimulerer til mer aktivitet blant barn og unge, og nå lanseres det endelig på Kaboomdans.no.

Konseptet går enkelt ut på at låtene har danseinstruksjonene som tekst. Hør på sangene og du får beskjed om hva du skal gjøre. Mange lærere og pedagoger gruer seg til å undervise i dans, da de føler de mangler kompetanse. Med Kaboom kan man enkelt bare klikke seg inn og sette på låter og videoer og la elevene danse. Kul og ny musikk inspirerer, og vi har prøvd ut konseptet med små barn fra 2 år og opp til voksne og alle synes dette er gøy!

– Vi har utviklet 3 låter, alle på norsk, med ulike sjangre. Og alle 3 låtene har 3 nivåer, slik at det kan tilpasses enkelt de som skal bruke det. Ved å bruke Kaboom sin nettløsning får man tilgang til alle låtene og alle tilhørende videoer, sier Cecilie Haugseth som er daglig leder i Kaboom.

Videoene er veiledende, men gjengen i Kaboom er veldig tydelige på at man kan gjøre sine egne tolkninger av tekstene og bevegelsene.

Nå er det flere skoler som tar helse på alvor, og innfører mer aktivitet i skolehverdagen. Dette danse- og aktivitetsprogrammet vil være perfekt for de som ønsker å bryte opp en stillesittende hverdag. Dansens kan danses i et klasserom, så vel som i en gymsal eller ute.

Kaboom består av daglig leder Cecilie Haugseth og musikalsk leder Stig- Rune Holien. Cecilie Haugseth er utdannet dansepedagog med en bachelorgrad i faget. Hun har i 10 år jobbet fulltid som dansepedagog ved Pias Ballettstudio i Bodø, har bred erfaring fra alle dansestiler og har jobbet med både barn, unge og voksne. For tiden er hun kultur- og frivillighetskoordinator og er instruktør på Stamina Bodø.

Stig- Rune Holien jobber til daglig i Nordland Musikkfestuke. Han har også lang erfaring som trommeslager, musiker og produsent. Han er utdannet musikkpedagog og er også ansvarlig for webben til Kaboom.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.