Ida fra Mo i Rana er med i NRKs nye reality-serie «Den ultimate agent»

nrk

Martin Giæver skal lede realityserien der 16 deltakere fra hele landet skal konkurrere om å bli den ultimate agent, og en av deltakerne er Ida Skjærvik Osmo (30) fra Mo i Rana.

12. januar er det premiere på NRKs nye lørdagsunderholdning. «Den ultimate agent» er et underholdningsprogram og en lek med agent-universet som vi kjenner så godt fra film og TV. Gjennom ti programmer skal deltakerne skygge og bli forfulgt, knekke koder og avsløre. Deltakerne kommer fra hele landet og har svært ulike livserfaringer og yrker. Se presentasjon av alle deltakerne nederst.

Som gode agenter må de lære seg å takle alle situasjoner. De må være eksperter på å gjemme seg, kunne riste av seg forfølgere og operere fullstendig skjult. Hvem er smartest, sterkest, raskest, best forkledd eller bare best til å lyve når det gjelder?

Trenes i ferdigheter
Programmet byr på en realistisk ramme, med reelle oppgaver i en troverdig setting i Budapest i Ungarn. De 16 agentspirene deles i to lag, Team Buda og Team Pest.

Gjennom én måned i historiske Budapest skal deltakerne settes i helt nye situasjoner. De får opplæring av eksperter og trenes i faget. I hver episode skal lagene gjennom to oppdrag: et feltoppdrag og et hovedoppdrag. Laget som taper hovedoppdraget, må sende tre av sine medlemmer i hinderløypen «Flukten». Den som taper flukten, må reise hjem. Til sist står kun én igjen; Den ultimate agent.

10 krevende uker
Martin Giæver er programleder for den nye realityserien. Han skal lede seerne gjennom ti uker med krevende oppgaver, samtidig som han gir oss et innblikk i agenthistorier fra virkeligheten.

Giæver har de siste årene vært programleder for Sommeråpent. Tidligere har han jobbet som reporter i Dagsrevyen og programleder for FBI på NRK.

– Det er overraskende mange likhetstrekk mellom journalistikk og spionasje. Det handler om å hente ut informasjon, finne kilder, snakke med dem så de blir trygge på deg. I begge roller må man jobbe raskt og finne smarte løsninger, sier han.

– Spionene bør helst ligge lavt og ikke avsløre seg selv, og der hadde jeg nok slitt litt. Men vi har 16 fantastiske deltakere som det har vært svært spennende å følge.

Spennende
Ida forteller at hun som mange andre er glad i oppmerksomhet, men at hun nok er en av få som tør å være ærlig om det. Til daglig jobber hun med bitcoins på et datasenter.

Hvilke egenskaper har du som tilsier at du vinner hele konkurransen?

– Sikkert ingen! Jeg har ikke noen tro på at jeg vinner. For min del er dette en antropologisk studie av meg selv. Jeg synes det er spennende å sette meg i denne situasjonen og se hva som skjer, for det er så fjernt fra alt annet jeg har gjort.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.