Avinor ønsker å rekruttere unge fra nord

avinor

Avinor ønsker å tiltrekke seg arbeidskraft fra de nordligste fylkene. En viktig yrkesgruppe i Avinor er lufttrafikkbetjent (AFIS-fullmektig).

De har sin arbeidsplass i tårnet eller i et tårnsenter, og gir trafikkinformasjon til fly og helikopter på flyplassen, og har også oversikt over bakketrafikken.

Avinor er selv ansvarlig for å utdanne denne yrkesgruppen. Utdanningen består av et grunnkurs i lufttrafikktjeneste og et simulatortreningskurs. Deretter har eleven en praksisperiode ved en lufthavn, i cirka 10 måneder.

– Jeg søkte meg til dette yrket i fjor, og ble tatt inn i programmet. Jeg er nå i gang med utdanningen og så langt virker dette som et spennende yrke i et hyggelig miljø, sier Hilde Marie Hermann, for tiden AFIS-elev i Avinor. 

Avinor er i disse dager ute med en kampanje for å tiltrekke seg de riktige kandidatene- og de befinner seg nord for Trondheim:

– Det er svært viktig for oss å tiltrekke oss kandidater fra de nordligste fylkene, spesielt fordi mange av tårnene på sikt skal flyttes til et tårnsenter i Bodø. Derfor retter vi rekrutteringskampanjen i høst til disse områdene primært. Vi kan friste med lønn under utdanning og spennende arbeidsoppgaver i luftfartsbransjen, forklarer kommunikasjonssjef  i Avinor, Gurli Høeg Ulverud.

Søkeren må fylle 21 år innen utgangen av 2020. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.