DNT går nye veier for å få folk til å velge Norge i sommer

dnt

Kaoset herjer på europeiske flyplasser. Hva skal til for å få folk til å velge en kortreist, enkel og miljøvennlig ferie i eget land? – Ingen skam å snu, sier DNT.

I en undersøkelse gjennomført av Opinion av DNT svarer over 50 prosent at miljøaspektet påvirker ferievalget. Størst klimabevissthet er det blant de unge og de over 60 år. Kvinner tenker mer på klimaavtrykket enn menn. 

– Det er et paradoks at vi snakker så mye om klimaavtrykket, men i mediebildet virker det som om å fly ut av landet er en billett til salighet og Nirvana. Å feriere i Norge er noe av det mest bærekraftige vi kan gjøre samtidig som vi kan oppleve spektakulær natur, spennende aktiviteter, mat og kultur, sier DNTs generalsekretær, Dag Terje Klarp Solvang.

Lørdag 25. juni er DNTs hytter hytter klare for dem første normale sommersesongen på 3 år. Likevel er det ingen helt vanlig sommer. Passproblemer har skapt uro blant nordmenn med utenlandsplaner, og nå herjer kaoset på flyplasser i Europa. Samtidig melder DNT om mye ledig kapasitet på hyttene på fjellet. 

–Vi er veldig spente på sommeren nå som folk kan reise akkurat hvor de vil. Vi skjønner at mange har utferdstrang, men håper de ikke glemmer Norge i sommer, sier Klarp Solvang.

DNT prøver i år et nytt grep for å lokke nordmenn tilbake til fjells, og ikke minst til å velge Norge som ferieland. Reisende på flytoget i Oslo-området, på Gardermoen og i Alicante har blitt møtt av fjellvettregelen «Det er ingen skam å snu». 

– Vi vil med glimt i øyet vise kontrastene mellom flyplasskaos, hetebølge og køer, og den totale sjelefreden man får i den norske fjellheimen. Vi er så heldige å ha enkel tilgang til variert natur og et mangfold av opplevelser. Det er noe for alle, enten man vil gå fra hytte til hytte i fjellet, oppleve spektakulær utsikt på topptur, ønsker å oppleve kultur på ferien eller er mer opptatt av å finne nærmeste fine badeplass, sier DNTs generalsekretær. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.