Ida Pinnerød jobber med å få Bodø som Europeisk kulturhovedstad i 2024

ida

Mellom 2020 og 2033 kan et EFTA-land konkurrere om å bli Europeisk Kulturhovedstad hvert tredje år. Det første året blir i 2024, og den aktuelle utlysningen ble nylig publisert på EUs nettsider. Ordfører Ida Pinnerød (Ap) besøkte fredag kulturminister Trine Skei Grande i Oslo for å få støtte for Bodøs søknad.

Delegasjonen fra Bodø kommune og Nordland fylkeskommune bestod av ordfører Ida Pinnerød (Ap), gruppeleder i bystyret og sentralstyremedlem i Venstre Ida Gudding Johnsen, kultursjef Arne Vinje i Bodø kommune, fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Aase Refsnes (SV) og konstituert etatsjef for kultur, miljø og folkehelse Geir Knutson i Nordland fylkeskommune.

Bodø kommune melder på nett at delegasjonen orienterte statsråd Trine Skei Grande og flere representanter i administrasjonen i kulturdepartementet om status i Bodøs arbeid med søknaden om å bli Europeisk kulturhovedstad i 2024.

– Vi er grunnleggende positiv til at Norge får en Europeisk kulturhovedstad, sier kulturminister Trine Skei Grande (V).

Søknaden skal sendes til EU høsten 2018 og beslutningen tas høsten 2019. Bodø kommune melder at det er solid politisk oppslutning i Bodø kommune, Salten regionråd og Nordland fylkeskommune om at Bodø sender inn en søknad.

– For Bodø kommune er det viktig å gi statsråden god kunnskap om hvorfor vi ønsker å bli Europeisk kulturhovedstad, og hvorfor det er bra for hele Norge. Jeg har forventninger om at regjeringen ser verdien av Bodø som Europeisk kulturhovedstad, sier ordfører Ida Pinnerød.

Å bli Europeisk kulturhovedstad kan gi positive ringvirkninger over mange år for Bodø og Nordland – og hele landet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.