Redningsselskapet

Redningsselskapet krever nullvisjon for drukningsulykker

Det var klar tale under representantskapsmøtet til Redningsselskapet i helgen: Den nye regjeringen må etablere en nasjonal nullvisjon for drukningsulykker og en tiltaksplan for drukningsforebygging. Organisasjonen krever nå at myndighetene prioriterer forebyggende sjøsikkerhet på lik linje med trafikksikkerhet. Tiden er inne... Les mer »
anima

LESERINNLEGG: Dyreindustrien er som en gal forsker uten etisk kompass

Etter over 10 års arbeid med dyrevern er det mye som skal til for å sjokkere meg når det gjelder forholdene for dyrene i landbruket. Likevel var jeg målløs etter å ha... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Norge signerte intensjonsavtale med USA om eliminering av høyanriket uran

En ny avtale mellom Norge og USA skal sørge for at norsk høyanriket uran ikke lenger kan brukes til atomvåpen. – Det norske uranet er spesielt krevende å kvitte seg med. Ved... Les mer »
motvind norge

Stormønstring mot vindkraft foran Stortinget lørdag 4. september

Bjørnar Moxnes, Sylvi Listhaug, Rasmus Hansson, Ola Elvestuen, Kirsti Bergstø, Trine Lise Sundnes og Per Olaf Lundteigen er bare noen av appellantene på Motvind Norges største markering mot vindkraft foran Stortinget lørdag... Les mer »
coca-cola

Europas største kaffekjede Costa Coffee til Norge

Konkurransen i det norske kaffemarkedet hardner til. Nå kommer kaffen til Europas største kaffekjede – Costa Coffee – hit til landet. Det er Coca-Cola som introduserer Costa Coffee for det norske publikummet.... Les mer »
bading sommer

– Ingen skal drukne i Norge

– Vi ønsker å sette søkelys på vårt drukningsforebyggende arbeid gjennom denne internasjonale markeringen, sier president t i Norges Livredningsselskap. «World Drowning Prevention Day» er en internasjonal markering i regi av International... Les mer »
hold norge rent

1,5 millioner nordmenn har deltatt i frivillig opprydding

En spørreundersøkelse i regi av Hold Norge Rent viser at hele 35 % av befolkningen over 15 år har deltatt på én eller flere ryddeaksjoner i løpet av de siste 10 årene.... Les mer »
vann

Ny rapport: Nordmenn bruker mest vann i Norden

For andre år på rad lanserer GROHE initiativet Vannbarometeret, og årets kartlegging viser at nordmenns daglige vannforbruk er høyest i Norden. GROHE produserer baderomsløsninger og kjøkkensystemer, og nå lanserer selskapet Vannbarometeret, en... Les mer »
stortinget

Feirer 17. mai med å vise frem de originale flaggutkastene

På grunnlovsdagen for 200 år siden sendte Stortinget et brev til regjeringen med beslutningen om det nye norske flagget. I dag viser Stortinget frem originalutkastene til flagg som ble vurdert da Norge... Les mer »
Foto: Kjell Ruben

LESERINNLEGG: Erna må fratas gullkortet!

Den 5. april kom nyheten om at Norge på vegne av regjeringen Erna Solberg, ved utenriksminister Søreide, i disse koronatiden viser økonomiske muskler og ekstra stor generøsitet – ikke ovenfor nordmenn og... Les mer »