dnt

DNT går nye veier for å få folk til å velge Norge i sommer

Kaoset herjer på europeiske flyplasser. Hva skal til for å få folk til å velge en kortreist, enkel og miljøvennlig ferie i eget land? – Ingen skam å snu, sier DNT. I... Les mer »
uis

Enestående funn av sverd fra vikingtiden

Unikt funn kaster nytt lys over kontakten mellom Norge og De britiske øyer. Deler av et praktsverd med unike detaljer i gull og sølv er nylig funnet på Jåttå i Stavanger. Selve... Les mer »
dagligvarer

Ny undersøkelse: Norske forbrukere vil ha norsk mat

Fra 2019 frem til i dag har andelen nordmenn som velger norsk mat i butikkene økt med fem prosent. Dette viser den nye Spisefaktaundersøkelsen fra Ipsos. – Tallene snakker for seg selv;... Les mer »
finansdepartementet

Revidert Nasjonalbudsjett: Bekymret for regjeringens kutt til demokrati og sivilsamfunn

I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2022, foreslår regjeringen kutt i midler til arbeid som skal styrke sivilsamfunnet og fremme demokrati rundt om i verden. Frivillighet Norge er bekymret for hvilke... Les mer »
matbutikk

Revidert nasjonalbudsjett: Utviklingsfondet berømmer styrking av matsikkerhet

Utviklingsfondet berømmer regjeringen og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim for å styrke matsikkerhet i det internasjonale utviklingsarbeidet, men er kritiske til øvrige kutt i bistandsbudsjett. – Økt støtte til bærekraftig matproduksjon i sårbare... Les mer »
ukraina

Norge har gitt ytterligere våpen til Ukraina

Regjeringen har donert ytterligere om lag 2000 panservernvåpen (M72) til Ukraina. Dette kommer i tillegg til beskyttelsesmateriell og om lag 2000 panservåpen som ble sendt til Ukraina tidligere. Våpnene er donert til... Les mer »
fn

LESERINNLEGG: Kan verden stole på Norge?

Samtidig med at russiske tropper satte seg i bevegelse mot Ukrainas grenser, holdt Sikkerhetsrådet sitt månedlige møte om «fredsprosessen i Midtøsten.» Nok en gang benyttet Norges FN-ambassadør sammen med FNs norske spesialkoordinator Wennesland anledningen til å... Les mer »
katt

Her er de 10 mest populære katterasene

I koronatiden er det mange som har skaffet seg hund, men enda flere har skaffet seg katt. Lurer du på hvilke ti katteraser som er de mest populære? Agria Dyreforsikring har hentet... Les mer »
fn new york

LESERINNLEGG: Er Norge store i FN?

I en stort oppslått skrytereportasje i VG, 17. januar, forteller utenriksminister Anniken Huitfeldt at «Norge er et lite land, men i FN er vi store – fordi vi går inn som en stemme som klarer... Les mer »
fn

LESERINNLEGG: Hva er det Norge prøver å oppnå med Israel?

I FN er julestria kommet i gang i år også.  Nå som før gjelder det den lange årlige listen av resolusjoner som fordømmer Israel for alt hva den jødiske staten har gjort eller... Les mer »