Felleskjøpet Agri

– Mat handler om din og min trygghet

Felleskjøpet startet fredag morgen den store kampanjen med mål om å øke bevisstheten rundt matsikkerhet og sjølforsyning i Norge. Gjennom kampanjen Klar, ferdig, så!» ønsker Felleskjøpet å oppfordre flere til å dyrke... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Europa sitter fast i sin egen politiske hengemyr

En sak som i mars ble grundig fortiet av norske medier, var at EUs utenrikskommisar og visepresident i Europakommisjonen, den spanske sosialisten Josep Borrell, etter en telefonsamtale med Israels utenriksminister, Eli Cohen, ble erklært... Les mer »
UiS

Nye arkeologiske funn endrer norsk vikinghistorie

De første vikingkongene langs norskekysten satt på Avaldsnes i Rogaland. Nå har arkeologene funnet de storslåtte gravene deres. – Dette er et spektakulært funn. Her er de første vikingkongene begravet, med stor brask og... Les mer »
mast elektrisitet

Nytt prosjekt skal utnytte strømnettet bedre

25 millioner kroner i nye prosjektmidler skal få fart på arbeidet med nye, fleksible løsninger som kan avlaste strømnettet i de mest intense forbrukstimene. I et nytt prosjekt skal Å Energi, Nodes... Les mer »
bakervarer

Nå sås det millioner av brød på norske jorder

I disse dager går såkornet i jorda som kan gi 600 millioner norske brød. Kornproduksjonen er trolig viktig for selvforsyningsgraden i Norge. Bøndene starter våronna på forskjellige tider i landet, avhengig av... Les mer »
frivillig

LESERINNLEGG: Frivilligheten søker engasjerte kommunepolitikere

Frivilligheten er fortsatt ikke tilbake på samme nivå som før pandemien. Nå trengs et krafttak og en mer helhetlig politikk fra kommunene. Av: Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge. Få land... Les mer »
egg

Vil ha tilpasning til EU-forordning om holdbarhetsmerking av egg

Helse- og omsorgsministeren og landbruks- og matministeren vil ha en tilpasning til EU-forordning om holdbarhetsmerking av egg i Norge. Regelen om at holdbarhetsdatoen for egg maksimalt kan være på 28 dager er... Les mer »
fartsgrense

Nå har vi over 6000 hurtigladere i Norge

I disse dager har vi passert 6000 hurtig- og lynladere i Norge. Det viser tall fra Norges offisielle database for ladestasjoner NOBIL, som Norsk elbilforening drifter. Dermed er vi godt i rute... Les mer »
pc

LESERINNLEGG: Drivkrefter bak antisemittismen

Vi har i mange år kunnet påvise at der er en sammenheng mellom utbrudd av jødehat og interne problemer i de landene hvor det skjer.  Fenomenet er kjent gjennom europeisk historie. Av: dr.... Les mer »
samer

LESERINNLEGG: Kjerkols uheldige holdninger til samenes rettigheter

Jeg satt morrakaffen i halsen da jeg leste hvordan helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol tolker samenes og urfolks rettigheter i ILO-konvensjon 169, som Norge er forplikta til å følge. Av: Runar Myrnes... Les mer »