dommerforeningen

Dommerforeningen ber regjeringen respektere Fosen-dommen

Til tross for at det er over to år siden Høyesterett avsa dom i Fosen-saken, har ikke avgjørelsen blitt tilstrekkelig fulgt opp. Nå må regjeringen og Stortinget respektere dommen. Hvis ikke svekkes... Les mer »
mat

Færre mandelpoteter enn normalt

BAMA er ferdig med lagertellingen for norsk potet. Tallene viser at frukt- og grøntselskapet har 28 prosent mindre mandelpotet på lager enn i fjor, noe som tilsvarer 4800 tonn. Årets norsksesong har... Les mer »
vannkraft

Ny rapport: Norge styrer mot kraftunderskudd

Norsk kraftproduksjon kan mer enn dobles frem mot 2040, ifølge McKinsey. Men tar vi ikke grep nå kan konsekvensene for næringsliv og husholdninger bli store. Dersom det ikke bygges ut ny kraftproduksjon,... Les mer »
fartsgrense

Dårligere veier: Regjeringen vil ha smalere veier grunnet klima

– Samferdselsdepartementet har godkjent Statens vegvesens forslag til endringer i veinormalene for vei- og gateutforming. De nye endringene kan føre til reduserte kostnader, samt mindre utslipp av klimagasser og arealbruk, sier samferdselsminister... Les mer »
kpmg

Ny KPMG-rapport: Unødig kompliserte regler for akvakulturnæringen

I forkant av Havbruksutvalgets varslede rapport om tillatelsessystemet i næringen har KPMG Law gjennomført en undersøkelse av akvakulturtillatelser i syv land. Rapporten viser at næringsreguleringen er unødig komplisert i alle landene og... Les mer »
bil ratt speedometer

Ny undersøkelse: Vi frykter dårlige veier mer enn fyllekjørere!

Dårlig vedlikeholdte veier topper listen over våre bekymringer på hverdagsreisen. – Frykten for at veien i seg selv er farlig, er mer utbredt enn frykten for ruskjørere eller møteulykker, sier Ingunn Handagard,... Les mer »
laks

Sjømatkonsumet på sitt laveste siden 2003

Nordmenns inntak av fisk og skalldyr fortsetter å dale. Samtidig har sjømatprisene skutt i været de siste årene. For søtsaker derimot, er prisene nesten uforandret. Siden 2015 har sjømatkonsumet i Norge gått... Les mer »
soldater

LESERINNLEGG: Vi må være forberedt

Tryggheten vår er grunnleggende. Verden er i endring. Klimaendringene begynner å melde seg. Naturmangfoldet har lenge vært under press. Digitalisering og kunstig intelligens gir oss nye muligheter, men også nye sårbarheter. Av:... Les mer »
bakervarer

LESERINNLEGG: Hvor kommer bakervarene fra?

I et samfunn der bærekraft og kortreist mat stadig blir viktigere, bør flere forbrukere stille seg spørsmålet hvor maten de kjøper er produsert. Oppvarmede importerte bakervarer og halvfabrikata selges som aldri før... Les mer »
Felleskjøpet Agri

– Mat handler om din og min trygghet

Felleskjøpet startet fredag morgen den store kampanjen med mål om å øke bevisstheten rundt matsikkerhet og sjølforsyning i Norge. Gjennom kampanjen Klar, ferdig, så!» ønsker Felleskjøpet å oppfordre flere til å dyrke... Les mer »