Nærings- og fiskeridepartementet

Norge og Storbritannia er enige om en bilateral fiskeriavtale for 2023

Norge har inngått en bilateral avtale med Storbritannia som inkluderer gjensidig adgang til å fiske i hverandres soner, samt bytte av fiskekvoter for 2023. – Jeg er svært fornøyd med at avtalen med... Les mer »
swastika

80 år siden deportasjonen av norske jøder

26. november er det 80 år siden lasteskipet Donau la fra kai i Oslo med kurs for de tyske dødsleirene. Om bord var 532 jøder. Til sammen ble 773 jøder sendt fra... Les mer »
lobben reikerås

Spinnvill barnevern-skandale: Lobben-saken historiens første doble EMD-sak!

De fleste har sikkert fått med seg gjennom flere medier alle skandalene om barnevernet i Norge. En av de groveste er Lobben-saken som aviser over hele landet har omtalt og som også... Les mer »
google

Google Cloud til Norge

En ny skyregion skal driftes av fornybar energi og vil gi kunder i Norge en ren, bærekraftig infrastruktur for å drive innovasjon og vekst. Den første skyregionen i Norge skal støtte opp... Les mer »
dnt

DNT går nye veier for å få folk til å velge Norge i sommer

Kaoset herjer på europeiske flyplasser. Hva skal til for å få folk til å velge en kortreist, enkel og miljøvennlig ferie i eget land? – Ingen skam å snu, sier DNT. I... Les mer »
uis

Enestående funn av sverd fra vikingtiden

Unikt funn kaster nytt lys over kontakten mellom Norge og De britiske øyer. Deler av et praktsverd med unike detaljer i gull og sølv er nylig funnet på Jåttå i Stavanger. Selve... Les mer »
dagligvarer

Ny undersøkelse: Norske forbrukere vil ha norsk mat

Fra 2019 frem til i dag har andelen nordmenn som velger norsk mat i butikkene økt med fem prosent. Dette viser den nye Spisefaktaundersøkelsen fra Ipsos. – Tallene snakker for seg selv;... Les mer »
finansdepartementet

Revidert Nasjonalbudsjett: Bekymret for regjeringens kutt til demokrati og sivilsamfunn

I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2022, foreslår regjeringen kutt i midler til arbeid som skal styrke sivilsamfunnet og fremme demokrati rundt om i verden. Frivillighet Norge er bekymret for hvilke... Les mer »
matbutikk

Revidert nasjonalbudsjett: Utviklingsfondet berømmer styrking av matsikkerhet

Utviklingsfondet berømmer regjeringen og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim for å styrke matsikkerhet i det internasjonale utviklingsarbeidet, men er kritiske til øvrige kutt i bistandsbudsjett. – Økt støtte til bærekraftig matproduksjon i sårbare... Les mer »
ukraina

Norge har gitt ytterligere våpen til Ukraina

Regjeringen har donert ytterligere om lag 2000 panservernvåpen (M72) til Ukraina. Dette kommer i tillegg til beskyttelsesmateriell og om lag 2000 panservåpen som ble sendt til Ukraina tidligere. Våpnene er donert til... Les mer »