40 dager igjen til påske

slalom gutt barn

Å feire påske på fjellet er for mange nordmenn en tradisjon de nødig vil gå glipp av. Nå er det 40 dager igjen og som vanlig kan SkiStars skianlegg by på tettpakkede påskeprogram.

Stikkord er underholdning og konserter, blandet med bra skikjøring og morsomme familieaktiviteter i bakken. I Trysil spiller blant andre folkekjære Vazelina Bilopphøggers på Knettsetra, i Hemsedal er Klovner i Kamp og Broiler to av artistene som skal lage god påskestemning på afterski.

Snøen har lavet ned de siste dagene. Mars er jo historisk sett en fin snømåned, og i Hemsedal og Trysil er det nå mellom 80 og 100 centimeter snø. Og mer er på vei, ifølge værprognosene. Det lover godt for resten av skisesongen og ikke minst påskeferien.

– Kombinasjonen late dager i solveggen med familie og venner, skikjøring i vakker fjellnatur, aktiviteter og underholdning, er det som gjør påsken unik, mener Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i SkiStar Trysil.

– For veldig mange av våre gjester er påsken sesongens høydepunkt. Sånn er det for oss som jobber på fjellet også. I Trysil kan du starte dagen med Tidligski og fantastisk skikjøring klokken sju om morgenen og spise frokost på Knettsetra. I barneområdene har Valle aktiviteter for de minste skikjørerne hver dag, og utestedene inviterer til afterski. Påsken gjør oss alle litt gladere, sier Backe-Viken smilende.

Og det er Backe-Vikens kollega i Hemsedal, Stein Helge Helland, enig i. Påsken er en fantastisk tradisjon, og trenden er at foreldre som har vokst opp med ski-påske på fjellet vil gi sine barn de samme gode minnene.

– I påsken finnes det litt ekstra av alt. I Hemsedal er det påskefestival med nevnte Klovner i Kamp på Skistua, det er gratis jibbeskole for barn og unge i blåparken og aktiviteter og show med Valle i barneområdet. Men det viktigste er selvfølgelig at våre påskegjester kan nyte gode skidager i kanskje Norges flotteste fjellterreng. Vi gleder oss alltid litt ekstra til påskeferien, sier Helland.

Svenske Åre er også en populær destinasjon for norske påskegjester. Å ta gondolen opp til mektige Åreskutan og skue utover Jämtlands flotte fjellandskap er en opplevelse for minneboka. Ved siden av Sveriges beste skikjøring er Åre er kjent for sitt gode restauranttilbud, pulserende natteliv og unike atmosfære. I påsken er artistene Petter og Benjamin Ingrosso blant artistene som opptrer på Åres mange scener.

Har du ikke bestilt opphold ennå er det ikke for sent, det er ledige hytter, leiligheter og hotellrom på skistar.com. I Trysil varer skisesongen fram til 28. april, i Åre går heisene til og med 1. mai og i Hemsedal avsluttes skisesongen 5. mai.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.