Freyr i Mo i Rana ansetter energilagrings-spesialist

freyr

Freyr har utnevnt Gery Bonduelle som konserndirektør for salg (EVP Sales). Bonduelle er en spesialist innen teknologi og salg av energilagringsløsninger, og vil lede Freyrs kommersialisering av miljøvennlige neste generasjons battericeller rettet mot de raskt voksende globale markedene for elektriske kjøretøyer, energilagring og marine applikasjoner.

Bonduelle (født 1971) starter i Freyr fra 1. april. Han kommer fra stillingen som VP Sales for EMEA og APAC i Enersys, som ifølge selskapet er en global leder innen industrielle løsninger for energilagring, hvor han har jobbet i 25 år. Gery har omfattende prosjektering, produktutvikling og operasjonell erfaring, som han kombinerer med et kommersielt tankesett for å utvikle sterke kundeforhold. Han er fransk statsborger og har bodd og jobbet i Frankrike, Mexico, USA og Sveits.

Les også:  Brann i bygning på Langneset i Mo i Rana

– Gery har betydelig erfaring fra å etablere sterke, varige kundeforhold og kommersialisering av energilagringsløsninger i stor skala. Han komplementerer et allerede sterkt lederteam med en unik kombinasjon av teknologiinnsikt og strategisk og praktisk salgserfaring samtidig som vi ser akselererende interesse fra et bredt spekter av mulige kunder som ønsker å diskutere fremtidig kapasitet etter at vår sammenslåing med Alussa Energy og kapitalinnhenting ble offentliggjort, sier Tom Einar Jensen, administrerende direktør i Freyr.

– Jeg er veldig stolt over å bli med i en erfaren ledergruppe med betydelig ende-til-ende batterikompetanse, erfaring fra gjennomføring av storskala prosjekter innen industri og fornybar energi, samt erfaring fra disruptiv teknologi og batteri- og elektrisk bilindustri. Vårt mål er å gi batterikunder kostnadseffektive batterier med de laveste karbonavtrykkene. Jeg ser frem til å støtte FREYRs kunder i å nå vårt felles mål om å avkarbonisere transport- og energisystemer, sier Gery Bonduelle, Freyrs nye konserndirektør for salg. 

Les også:  Slagsmål på utested i Mo i Rana

29. januar kunngjorde Freyr at det vil bli et børsnotert selskap gjennom en sammenslåing med Alussa Energy Acquisition Corp. og hente tilsvarende 7,3 milliarder kroner i ny egenkapital for å for å realisere planer om industriell storskala battericelleproduksjon i Norge.

Det sammenslåtte selskapet vil hete «FREYR Battery» når avtalen er endelig gjennomført, som forventes skje i andre kvartal i år. Aksjene i FREYR Battery vil på samme tidspunkt kunne handles på New York Stock Exchange (NYSE) under ticker-koden FREY. 

Freyr planlegger å bygge kostnadseffektiv og miljøvennlig battericelleproduksjon i Norge med en årlig kapasitet på opptil 43 GWh innen 2025. Planene er basert på neste generasjons batteriteknologi og unike norske konkurransefortrinn, som ren fornybar energi, lave strømpriser, sterke industritradisjoner og nærheten til raskt voksende markeder i Europa og USA.

Les også:  Svenske tilstander: Bilbrann i Mo i Rana

Selskapets ambisjon er å akselerere avkarboniseringen av transport og energisystemer ved å levere verdens reneste og mest kostnadseffektive batterier.

Freyr’s ledelse vil etter ansettelsen bestå av:

Tom Einar Jensen, Chief Executive Officer

Jan Arve Haugan, Chief Operating Officer and Deputy CEO

Ryuta Kawaguchi, Chief Technical Officer

Einar Kilde, EVP Projects

Tove Nilsen Ljungquist, EVP Operations

Hege Marie Norheim, EVP Human Resources, Sustainability and Communication

Gery Bonduelle, EVP Sales

Steffen Føreid, Chief Financial Officer

Are Brautaset, Chief Legal Officer

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.