Grønn satsing på reiseliv i Nordland

nfk

 Fylkesrådet ønsker å være en katalysator for reiselivet i Nordland. Derfor prioriterer vi 24 millioner kroner de neste fire årene for å sikre en grønn utvikling i næringen, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

– Det opplevelsesbaserte reiselivet er en av våre hovednæringer som bidrar til sysselsetting og utviklingen av gode og attraktive lokalsamfunn, bolyst og verdiskaping. Reiselivsnæringen er en av verdens raskest voksende næringer, og Nordland har gode forutsetninger for å ta del i denne veksten. Nå tar vi strategiske grep for å sikre at gjestene våre også bidrar til grønn omstilling. Målet et at besøkende i Nordland skal møte bærekraftige reiselivsdestinasjoner med kvalitet i alle ledd, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland.

Reiselivs- og opplevelsesnæringen i Nordland, som i verden for øvrig, hadde store omsetningstap i forbindelse med  koronapandemien. Krig, sterk inflasjon og renteøkning gir store utfordringer for både myndigheter, næringsliv og privatpersoner. 

– I disse usikre tidene er det nødvendig for oss å hjelpe reise- og opplevelsesnæringen. Beløpet på 24 millioner er satt av i fylkeskommunens økonomiplan for perioden 2023-2026, med seks  millioner kroner hvert år. Midlene skal brukes til generelle markedsføringstiltak for Nordland slik at vi kan tiltrekke oss flere besøkende, avslutter fylkesråden.

Fylkesrådet forslag til budsjett 2023-2026 og budsjett for 2023 legges fram av fylkesrådet onsdag 16. november klokka 10. Pressekonferansen strømmes over fylkeskommunens FB-sider.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.