4 av 10 tar juleferie

virke reise

Juleferie vil påvirke mange i Bodø, enkelte bodøværinger skal på ferie, og andre skal ta imot ferierende som kommer til Bodø. Tall fra Virke Reise viser at 40 prosent skal ta juleferie i år, noe som er en oppgang fra 35 prosent i fjor.

Ikke overraskende tar de fleste juleferie hjemme eller hos familie og venner, men andelen som tar hele eller deler av reisen til utlandet, er svakt økende. 4 av 10 skal ta juleferie i år, og de fleste, 62 prosent, vil tilbringe ferien hjemme. Av de som skal ta ferie, oppgir 16 prosent at de skal feriere i utlandet. Det er en liten oppgang fra i fjor.

– Vi ser at når julaften ligger gunstig til, velger mange å benytte seg av anledningen og dra en tur til for eksempel syden i juleferien, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør i Virke Reise utland.

Juleferien er fortsatt familieferie nummer en, og hele 94 prosent opplyser at hovedformålet med juleferien er å være sammen med familie og venner.

Det forventes at rundt 35 000 nordmenn drar på pakketur til varmere strøk i jula, basert på tall fra bransjen tidligere år.

– Blant de som ønsker å feire jul i sol og varme er Kanariøyene og Gran Canaria nordmenns klare julefavoritt, men også Thailand får sin del av juleferiegjestene, sier McSeveny-Åril.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.