– Svært skuffende at Freyrs storfabrikk på Mo er stoppet

nfk

Nylig kom nyheten om at Freyr må kutte kostnadene sine på Mo. Selskapet påpeker at bakgrunnen er at Norge og Europa ikke har konkurransedyktige vilkår, og at USA har kommet lenger i å legge til rette for at det skal være økonomisk bærekraftig å drive storskalaproduksjon av batterier.

– Nyheten om at Freyr avventer byggingen av storfabrikk for batteriproduksjon på Mo i Rana er trist og alvorlig for Rana-samfunnet. Det er også nedslående for Nordland, som nå ikke får være med i fullskala batteriproduksjon i verdenssammenheng, sier fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik.

– Slik det ser ut nå, kan dette innebære nedbemanning og at den planlagte gigafabrikken på Mo ikke blir realisert før rammevilkårene i Norge og Europa eventuelt blir endret, sier Eggesvik. Han påpeker at dette er et alvorlig tilbakeslag for industriutviklingen i Nordland. 

– Vi i fylkesrådet vil nå se på hvilke virkemidler vi kan ta i bruk for å støtte framvekst av grønn industri i fylket. Fylkeskommunen vil selvsagt bistå Rana-samfunnet i tiden fremover med utfordringer som måtte komme i forbindelse med nedskaleringen ved Freyr, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.