Spillemidler fordelt på Helgeland

nfk

110 millioner kroner er fordelt på ulike idretts- og nærmiljøanlegg. Av disse får Helgeland 37,2 millioner kroner. – På Helgeland har Mo i Rana fått i overkant av 23 millioner kroner, sier fylkesråd Christian Torset.

Fylkesråd for kultur, klima og miljø, Christian Torset er fornøyd med årets tildeling av spillemidler, der mange mindre prosjekter er prioritert.

– Disse er helt avhengige av spillemidler før oppstart av prosjektene, poengterer fylkesråd Torset.

Et av disse prosjektene er Barnas klubbhus på Bjerke, som har vente lenge på oppstart og spillemidler.

– Det er kamp om spillemidlene. En del av totalsummen vi har delt ut, er bundet opp i større kostnadskrevende anlegg, som allerede er tatt i bruk, forklarer Torset.

Totalt har Nordland fylkeskommune delt ut nærmere 110 millioner kroner til idretts- og frilufstlivsanlegg, samt nærmiljøanlegg, i årets tildeling. På Helgeland har Mo i Rana fått i overkant av 23 millioner kroner.

– Særlig mange nærmiljøanlegg har fått penger under tildelingene til Helgeland. Dette er svært viktige anlegg i de ulike lokalsamfunnene, avslutter fylkesråd Christian Torset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.