Pelsdyravviklingen: Endelig avgjørelse om kompensasjon lagt fram

pels

Det blir ingen utsettelse i avviklingen av pelsdyroppdrett i Norge. Nå er den endelige planen for kompensasjon til pelsdyroppdrettere presentert av regjeringspartiene. Kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland er lettet over at regjeringen nå sørger for at omstillingen kan begynne.

Det var ingen selvfølge at dette skulle skje i dag. Arbeiderpartiet har varslet at de sammen med Senterpartiet ønsket å sende saken tilbake til departementet slik at avviklingen i praksis ble utsatt. Det får de ikke flertall for.

Kleveland, som er tilstede under pressekonferansen i dag, roser regjeringen for håndteringen av pelssaken.

– Regjeringen viser handlekraft i denne saken, når de nå sørger for at oppdretterne kan begynne omstillingen. Dette er vi og dyrevenner i hele Norge veldig takknemlige for.

Debatten om kompensasjonsordningen for pelsdyroppdretterne har gått høyt den siste tiden.

– Dyrevernalliansen er opptatt av at både dyr og oppdrettere blir ivaretatt under avviklingen. Vi er enige i at oppdretterne bør få støtte til avvikling og omstilling selv om de ikke har krav på det. Samtidig er man nødt til å forholde seg edruelig til sluttsummen. Det synes vi regjeringen nå gjør, sier Kleveland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.