Beskjeden økning i trafikkskader i sommer

lys bil

Mange har fryktet en ulykkessommer som følge av at de fleste ferierer i Norge. Nå viser ferske tall fra Gjensidige at antall forsikringssaker knapt har økt sammenlignet med juli i fjor.

Det var kun 3 prosent økning i antall skader totalt sett, og 8-9 prosent økning i antall materielle skader og saker med leiebil.

– Det er bra, og viser at de fleste nordmenn tar trafikksikkerhet på alvor, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Han er rask til å minne om at det fortsatt er mye igjen av sommeren, og at det har vært flere alvorlige ulykker. Hver alvorlig ulykke er en tragedie og er en for mye.

Les også:  Anleggsarbeid starter i Mofjellveien - Kongsvegen

– Politiet, som tidligere i juli fryktet en ulykkessommer, har gjort en stor jobb med mange kontrolller. Dette har bidratt til de foreløpige relativt sett gode tallene. Det har heldigvis ikke blitt så ille som politiet og andre fryktet, sier Rysstad.

Geirr Tangstad-Holdal i Trafikksikkerhetsforeningen (TSF), som sammen med Gjensidige har turnert rundt landet i sommer og snakket om trafikksikkerhet, ser også positive tegn.

Les også:  Flere busser innstilles under Arctic Race of Norway

– Vi får gripe slike lyspunkter, og vi ønsker å gi trafikantene honnør for at de har tatt sin del av ansvaret i sommertrafikken. Samtidig ser jeg på min vei landet rundt at enkelte tar unødvendige sjanser, sier han. TSFs leder minner om å være uthvilt, 100 prosent fokus på trafikkmiljøet, holde fartsgrensene og ikke fikle med mobilen og andre distraksjoner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.