julelys

20 hjemmeulykker i Nordland hver dag frem mot jul

Dagene frem mot helgen er høytid for å pynte til jul, både inne og ute. Slik kan du unngå å havne på legevakten. – Få ting er kjedeligere enn å skade seg... Les mer »
flyplass

Tall fra Gjensidige: Så mange i Nordland trengte hjelp i ferien denne sommeren

Sykdom, tyveri og bagasjetrøbbel er bare noe av det mange fra landsdelen opplevde denne sommeren. – Ingen ting er mer etterlengtet enn en ferie med sol og varme. De aller fleste har gode minner å se tilbake på, men... Les mer »
fly reise ferie

Dette irriterer flypassasjerer mest i Nordland

Flystreiker, bagasjetrøbbel og forsinkelser har preget nyhetsbildet den siste tiden, men hva plager passasjerene når de er på plass inne i flyet? Svaret får du her! Det er mye som kan gå... Les mer »
fartsgrense

Sau på veien i sommer: Mange varsler ikke etter å ha kjørt på dyr

Sommer betyr også at husdyra slippes ut på beite. Hvert år opplever bønder at dyr blir påkjørt, uten at bilistene varsler om det. Store dyrelidelser kunne vært unngått om flere varslet fra. –... Les mer »
gjensidige

Sjokktall: 10.000 innbyggere i Nordland trenger nytt pass

Flyselskaper og reisebyråer forteller om rekordhøy interesse for utenlandsreiser, men en ting kan stoppe eventyret. – Selv om det meste har blitt dyrere i år, stopper ikke nordmenns reiselyst. Arne Voll er... Les mer »
gjensidige

1 av 3 i Nordland forstår ikke et sjøkart

I Nordland svarer 31 prosent av båteierne at de har en dårlig forståelse av sjøkart, mens 62 prosent mener de leser sjøkart svært godt eller ganske godt, opplyser Bodøposten. – Gjensidige har... Les mer »
gjensidige

Mange bilførere forstyrres av bilens berøringsskjerm

Av de som har bil med berøringsskjerm, innrømmer nærmere halvparten at den har tatt oppmerksomheten bort fra veien og bilkjøringen.  I en fersk undersøkelse Ipsos har gjort for Gjensidige svarer 43 prosent... Les mer »
bondegård

Historisk lavt brannår i landbruket i Nordland

Flere år med nedgang i antall landbruksbranner fortsatte i fjor. 612 branner i driftsbygninger er historisk lavt. 21 av disse i Nordland. I toppåret 2014 registrerte Gjensidige hele 2844 små og store... Les mer »
fobi

1 av 10 søkte profesjonell psykologisk hjelp i 2020

De fleste av disse har snakket med familie og venner, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Gjensidige. Det er et stort trykk på offentlige tjenester med varierende tilgang på et godt... Les mer »
speedbåt

1 av 4 båteierne i Nordland har opplevd at båtførere bryter fartsgrensene

En undersøkelse som er gjennomført av Ipsos for Gjensidige viser at 23 prosent av de som eier eller disponerer båt i Nordland at de opplever dette av og til. 4 prosent opplever... Les mer »