Åpner vei for tang og tare fra Nordland til Italia

Nordland fylkeskommune

– Det er viktig at Norwegian Seaweed Association får anledning til å presentere tang og tare som sjømat på Arena Querini i Italia, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helén Haukland, som bevilger 200 000 kroner for å åpne veien inn i det italienske markedet.

Arena Querini har invitert Norwegian Seaweed Association til å delta på sitt arrangement i Venezia i oktober 2023, der kultur og næring knyttet til kyst og hav skal presenteres sammen.

– Prosjektet startet opp som et kulturarrangement med fremføringer av Querini Operaen i Venezia. Næringslivet på Røst har senere utvidet dette ved å etablere arrangementet Arena Querini, som i samme anledning skal presentere norsk sjømatnæring. Dette er et svært godt eksempel på å utnytte synergiene mellom kultur og næring, sier fylkesråd Linda Helén Haukland.

Norges Sjømatråd har et arrangement i byen Mestre dagen før operaen der over 100 sentrale aktører i den Italienske tørrfisknæringen er invitert. Destination Lofoten har også et arrangement i Milano dagen før operaen, med fokus på reiseliv, og der 34 reiselivsaktører fra Lofoten er deltakere.

– Aktørene skal også til Venezia etter endt arrangement i Milano. Deltakelsen på Arena Querini sin Sjømatarena i Venezia skal styrke og øke Italia sin import av norsk sjømat, spesielt, tørrfisk, laks og tare, underbygger fylkesråd Haukland.

På sjømatarenaen er det matkultur, markedsføring av norsk sjømat og reiseliv og kulturutveksling som er tema. Tarebedriftene vil spesielt fokusere på kombinasjon av tare og tørrfisk og laks, samt markedsføring av tareprodukter.

– Flere arrangementer og stor deltakelse fra italienske næringer gjør at vi vil få mye ut av disse midlene for å nå ut i det italienske markedet, påpeker Haukland.

Norwegian Seaweed Association AS er et nettverk av bedrifter engasjert i taredyrking og produksjon. Av de 29 medlemmene er 14 fra Nordland. Nordland fylkeskommune har vært støttespiller for nettverket helt siden dette ble etablert. 

– Arrangementet i Venezia passer godt inn i nettverket sin tilnærming til markedet, og det er særdeles viktig å kunne presentere produkter sammen med smaksretter som kombinerer tare med de øvrige produktene som blir presentert på arrangementet. Dette blir også en god mulighet til å begynne samarbeidet om kampanjer sammen med Sjømatrådet, avslutter fylkesråd Linda Helén Haukland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.