30% av bilførere i Nordland stoler ikke på andre trafikanter

biler speed

Halvparten av oss stoler ikke på førerevnene til bilister vi møter på veien. I dette fylket er bilførerne mest skeptiske.

– Innlandet troner på skepsistoppen. Der sier hele 60 prosent at de ikke er trygge på ferdighetene til andre på veien, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge.

– Tett etterfulgt av hovedstaden. Det overrasker meg. Der er bare 30 prosent utrygge. Jeg hadde trodd det var mer skepsis i Oslo som har mer trafikk, mer stress og flere potensielle trafikkfarer over et mindre område enn andre deler av landet, sier Ytre-Hauge.

Det er i Nordland bilistene har mest tiltro til andre. Der er 7 av 10 trygge på andre på veien.

Menn stoler mer på andre på veien enn kvinner, men det er bare fem prosent forskjell mellom kjønnene.

Derfor blir vi skeptiske 
– Skepsistallene er veldig høye. Selv med store variasjoner landet over er det i snitt slik at halvparten ikke stoler på andre. Jeg håper ikke det står så ille til med førerevnene våre eller at så mange kjører rundt og skuler på andre på veiene, sier Roger Ytre-Hauge.

Han tror skepsisen kommer av det vi ser rundt oss på veiene. Frendeundersøkelsen viser at 40 prosent av oss sier at vi sliter med bestemte kjøreregler, som rundkjøring, fletting, køkjøring, vikeplikt, blinklys og fartsgrenser.

– Hvis vi ser at mange rundt oss nøler med dette og gjør det feil, skaper det en usikkerhet. Det gjør også at vi blir forutinntatt når det gjelder hvem vi ikke stoler på i trafikken, sier Ytre-Hauge. 

Undersøkelsen til Frende viser hvilke sjåfører nordmenn mener er dårligst.

Her er lista:

  1. Gamle
  2. Folk med dyre biler
  3. Unge
  4. Menn
  5. Kvinner
  6. Folk med barn i bilen
  7. Folk med dyr i bilen

Kilde: Frende/Norstat

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.