Over 250 000 tunge kjøretøy kontrollert i 2022

statens vegvesen

256 553 tunge kjøretøy har vært innom en av landets kontrollstasjoner eller kontrollplasser så langt i år. Av disse har 25 022 fått skriftlig mangel, 12 287 har fått bruksforbud, 5 611 har fått gebyr og 1 003 førere har blitt anmeldt.

– Kontrollørene våre bidrar til alles trafikksikkerhet hver eneste dag, sier seksjonsleder i Statens vegvesen, Marianne Moe.

– De fleste tunge kjøretøyene som ruller på norske veger er i god stand. Og de aller fleste førerne gjør hva de kan for å ivareta sikkerheten. Vår oppgave er å stoppe de som, bevisst eller ubevisst, går på akkord med både sikkerhet og regelverk. Vi jobber for bedre trafikksikkerhet, likere konkurransevilkår i transportbransjen og gode arbeidsforhold for sjåførene, sier Moe.

Bruksforbud betyr at kjøretøyet ikke får fortsette før feil eller mangler er utbedret. Det kan for eksempel dreie seg om å fjerne flagg, juggel og utstyr som hindrer sikten eller å sikre lasten bedre. Slike feil er ofte relativt raskt utbedret. Tekniske feil på for eksempel bremser kan ta lengre tid å reparere. Da kan kjøretøyet ende opp med å bli berget til et verksted.

Statens vegvesen jobber hele tiden for å bli bedre til å plukke ut de riktige kjøretøyene til kontroll.

– Vi ønsker å bruke det meste av tiden vår på de som faktisk har feil og mangler. De finner vi blant annet ved å bruke teknologiske hjelpemidler og registre. Vi er også avhengige av kontrollører som bruker sansene og erfaringen sin til å plukke ut de kjøretøyene vi bør se nærmere på, sier Moe.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.