Vil støtte nordnorsk innovasjon i krisetid

bedrift lønn avtale

De siste seks årene har nyskapingsprosjekter i Nord-Norge mottatt tett på 1,4 millioner kroner i støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Nå kan virksomheter i landsdelen igjen søke om innovasjonsmidler.

– Det lokale næringslivet står foran store økonomiske utfordringer akkurat nå. Da er det ekstra viktig å satse på den fremtidige verdiskapingen og hva Nord-Norge skal leve av i mange år fremover. Vi sitter på en pott på 8,5 millioner kroner til støtte for innovasjonsprosjekter. Min oppfordring til private virksomheter i landsdelen er denne: Søk om støtte nå, sier administrerende direktør Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge (DOGA).

Les også:  Oppfordrer reisende i Nordland til å sjekke trafikkinformasjon for ferjer

To bedrifter fra Nordland mottok til sammen 890 000 kroner fra DIP mellom 2014 og 2019. I samme periode mottok én bedrift i Troms og Finnmark 490 000 kroner.

Blant mottakerne finner vi oppstartsbedriften Alfred Surgery i Harstad, som i 2017 mottok DIP-støtte for å benytte designmetodikk for å lage et helhetlig konsept knyttet til læring og risikominimering i kirurgien.

Samme år mottok også Hepro i Rognan og Øksnes Entreprenør i Myre innovasjonstilskudd gjennom DIP. Hepro fikk støtte til å sy sammen en rekke frittstående hjelpemidler til en helhetlig brukerreise. Øksnes Entreprenør mottok midler for å utvikle et helt nytt konsept for brakkerigger i samarbeid med velkjente Snøhetta.

Les også:  Lav arbeidsledighet i Nordland

Hvert år deler DOGA sammen med Innovasjon Norge og Forskningsrådet ut midler gjennom DIP, som finansieres av Nærings- og fiskeridepartementet.

– Pengene skal brukes til å støtte den kritiske idéutviklingsfasen, et område som ellers ofte blir forsømt i nyskapingsprosjekter. Hensikten bak programmet er å få flere norske virksomheter til å prøve ut et innovasjonsverktøy som bygger på systematiske brukerstudier og designmetodikk. En forutsetning for å få støtte er at designere er med fra dag én i prosjektet, sier Hjemdal.

Les også:  Lav arbeidsledighet i Nordland

Han mener designdrevede prosjekter øker sannsynligheten for å komme fram til bedre og mer treffsikre produkter, tjenester og konsepter, noe vil føre til reell verdiskaping og økt konkurransekraft for norsk næringsliv.

Fristen for å søke om DIP-midler er satt til 1. juni, og tildelingen skjer allerede i august.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.