Virke: – Grundig om prisdiskriminering

virke mat

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen la fredag frem en rapport om mulige konsekvenser av forbud mot prisdiskriminering.

Virke dagligvare er glad for det grundige arbeidet regjeringen legger ned for å hindre etableringshindre i dagligvaresektoren, og at konsekvensene av mulige tiltak vurderes grundig.

− Regjeringen gjør et systematisk og grundig arbeid for å redusere etableringshindre i dagligvaresektoren. Vi er glade for at næringsministeren anerkjenner kompleksiteten i tiltak mot prisdiskriminering, og er bevisst på at tiltakene kan ha utilsiktede konsekvenser, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Les også:  Innspillsmøte om CO2-avgiften for fiskeflåten

− Tiltakene som fremmes i den kommende stortingsmeldingen om dagligvare må utredes grundig på forhånd for å sikre at de ikke vil gå ut over sysselsetting, integrering, inkludering, relativt like priser i hele landet og butikktilbudet i distriktene. Vi forventer at dette tas med i den endelige betraktningen i den kommende stortingsmeldingen om dagligvare.

Regjeringen har tidligere styrket Konkurransetilsynet. Videre har Regjeringen foreslått opprettelse av et dagligvaretilsyn.

Les også:  Sjømatnæringen får bedre tid til å tilpasse seg etter brexit

− Vi støtter styrkingen av Konkurransetilsynet og den foreslåtte opprettingen av et dagligvaretilsyn. Generelt registrerer vi at konkurransen mellom aktørene er knallhard, og at prispresset på dagligvarer bidrar til å dempe den generelle prisveksten i Norge, avslutter Størksen.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.