Kammermusikkfesten i Risør er i gang!

klassisk musikk

Fremragende musikere, ny konsertserie og egen familiedag er bare noe av det Risør kammermusikkfest byr på i år. Tirsdag 25. juni går startskuddet for den 29. festivalen i sørlandsbyen.

— I intime Risør oppstår det en nærhet mellom musikk, musikere og publikum som gjør at ingen blir uberørte. Vi er glade for at Marianne Beate Kielland er årets kunstneriske leder. Hun har laget et variert program som, i kjent Risør-stil, består av kjente og mindre kjente verk fra vår rikholdige musikkhistorie, sier festivalsjef, Eirik Raude.

I tillegg til de tradisjonelle konsertene i Risør kirke, fortsetter festivalen med sine vellykkede kveldskonserter i Hødnebøs gamle industrilokaler i Buvika. Her kan publikum blant annet få med seg trompetisten Tine Thing Helseth og klarinettisten Julian Bliss med noen av verdens beste unge blåsere, solokonsert med Suasanna og trioen Poing med Maja S. K Ratkje — for å nevne noen.

Det blir også gjenhør med de populære og intime huskonsertene hjemme hos folk i Risør. Tre matinékonserter på Rådhuset, der tekst og musikk på forskjellige måter forteller en historie, er nytt av året. Lørdag 29. juni arrangerer festivalen for første gang en egen familiedag som er skreddersydd de minste festivaldeltakerne. I og rundt Risørhuset blir det aktiviteter og moro for hele familien!

Kristiansand Symfoniorkester, under ledelse av Rune Bergmann, spiller under den store utekonserten «Stagholmen live». Som solister har de med seg sangerne Mari Eriksmoen, Marianne Beate Kielland og Michael Schade. Andre musikere som medvirker under festivalen er Eldbjørg Hemsing, Mari Samuelsen (som nylig suste rett inn på VG-lista med den nye plata si), Håkon Kornstad Trio, Anna-Liisa Bezrodny, Nils Anders Mortensen, Ingrid Andsnes og Engegårdkvartetten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.