Slik blir julen på TV 2 og TV 2 Sumo

tv2

TV 2 starter nedtellingen til jul med flere julekalendere; «Wenches julekalender», «Tinkas juleeventyr» og klassikerne «The Julekalender» og «Julefergå».

Hele desember er fylt med underholdning med inspirasjon til juleforberedelsene, julekonserter og juleaksjoner. På sendeplanen står også flere filmklassikere som hører julen til. Her presenteres noe av det TV 2-seerne kan vente seg i desember!

Wenches julekalender
Etter 25 år på skjermen har Wenche Andersen i år fått sin egen julekalender på TV 2. Nå skal hun inspirere oss til å samles på kjøkkenet og forberede julen sammen. Bak hver luke, viser Wenche oss hvordan vi trygger alt fra julebaksten til sprø svor på ribba. Med Wenches julekalender får vi oppskrifter luke for luke, helt frem til julekvelden.

Vi får inspirerende forslag til hvordan vi kan lage spiselige julegaver, og nyttige triks for å unngå de største blemmene når vi tilbereder julematen vår. Følger du kalenderen til Wenche, er julens bakst, pålegg og middager reddet. Wenche viser oss at det å lage mat fra bunnen av ikke behøver å være verken skummelt eller vanskelig.

«Wenches julekalender» vises hver dag fra 1. til 24. desember på TV 2 og TV 2 Sumo.

Tinkas Julekalender
Tinka lurer på hva som er galt med henne, siden hennes amulett ikke skifter farge! Svaret fører henne ut på en eventyrlig reise.
Det er tiden da de unge nissene skal få overrakt amuletten som symboliserer overgangen fra barn til voksen nisse. Kong Gobbe står for overrekkelsen, men da det blir Tinkas tur, skifter ikke amuletten farge, slik den skal!

Prins Fileas oppdager det, og Tinkas mamma, Nille, tenker det er på tide å fortelle Tinka sannheten om hennes bakgrunn. I menneskenes verden er Lasse, hans far og lillesøster flyttet hjem til Lasses farmor for at Lasse skal komme bort fra en dårlig vennekrets i byen. Men det eneste Lasse tenker på, er å komme hjem til byen.

«Tinkas Juleeventyr» vises hver dag fra 1. til 24. desember kl. 07.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.


The Julekalender
Gjensyn med Gjertrud, Olav og nissene. «The Julekalender» ble vist på TV 2 første gang i 1994, og den utradisjonelle julekalenderen ble en stor suksess. «Det e’ bærre lækkert» og «bob bob» ble innført i det norske vokabular og «Støveldance» ble en slager på diskotek landet rundt.

Nå er det tid for en ny runde av kultserien. Hver dag fram til jul kan du følge den populære kultserien med The Travellin’ Strawberries.Historien handler blant annet om potetbøndene Olaf og Gjertrud Sand. De er i full gang med juleforberedelsene i det lille huset sitt i Trøndelag.

«The Julekalender» vises hver dag fra 1. fra 24. desember kl. 19.30 på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo.

Julefergå
Gjør deg klar til et gjensyn med den vanvittige historien om Julefergå.
Bli med om bord på den litt spesielle fergen «MF Svelå». Her møter du det svelespisende persongalleriet med kioskdama Wenke i spissen, billettørene Trond og Roger, skipperen, maskinisten og fergegeita Einar.

Denne julekalenderen ble først sendt på TV 2 i 1995 og sist gang desember 2013. Nå er den endelig tilbake med jazz og svele som faste ingredienser.

«Julefergå» vises hver dag fra 1. fra 24. desember kl. 19.45 på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo.

Truls à la Hellstrøm – Jul
Truls og Eyvind skal invitere noen gjester til en ekstra spesiell julemiddag. Sammen med Petter Nyquist skal de lage pinnekjøtt med dessert. Gjestene som kommer er bekjente av Petter fra gatemiljøet i Oslo.

«Truls à la Hellstrøm – Jul» vises onsdag 4. desember kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Petter Uteligger – Femundløpet
Are er en tidligere rusmisbruker og kriminell som har fått orden på livet. Han har startet en forening, Medvandrerne, som skal hjelpe andre til å gjøre det samme. De har vært sammen på turer, blant annet fikk de hjelpe til som frivillige under Femundløpet i fjor. I år har de fått ansvaret for å drifte et sjekkpunkt under Femundløpet.

Under ledelse av Are skal ca. 60 personer med rusbakgrunn sørge for at alt funker som det skal når ca. 120 hundespann kommer inn i løpet av en periode på 12 timer. Petter Nyquist følger gjengen fra de møtes før avreise i Asker til løpet er ferdig fem dager senere. Ares idé med Medvandrerne er å bringe folk sammen for å bli tryggere og flinkere i samvær med andre.

«Petter Uteligger – Femundløpet» vises 10. desember kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Håp i ei gryte
Katrine Moholt og Leonard Valestrand Eike tar oss med gjennom fire episoder av «Håp i ei gryte». Frelsesarmeen inviterer til konserter med fokus på deres arbeid for blant andre barn, familier og mennesker med rusproblemer.

En rekke av landets artister stiller opp for årets julegryteaksjon og fremfører våre kjære og kjente julesanger.

«Håp i ei gryte» vises 3., 10., 17. og 18. desember kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Juleaksjonen 2019 
Klaus Sonstad, Jørn Hoel og Tiril Sjåstad Christiansen er blant dem som har vært på reise med SOS Barnebyer i forbindelse med årets «Juleaksjonen» på TV 2. Hovedbudskapet i årets sending er «Gi en oppvekst før den er forbi» og «ikke undervurder barn».

Få med deg nære møter og sterke og rørende historier, samt musikalske høydepunkt fra en rekke kjente artister. Programledere er Tiril Sjåstad Christiansen, Arill Riise og Solveig Barstad.

«Juleaksjonen» vises lørdag 14. desember kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Julekveld hos Prøysen 
Alf Prøysen er en viktig del av den norske juletradisjonen, og programleder Bjarne Brøndbo har invitert kjente gjester til Prøysenhuset på Ringsaker. I fire førjulsprogrammer blir det nære og gode samtaler, stemningsfull musikk, den beste julematen, og gode tips til julepynting.

Gjestene Herborg Kråkevik, Åse Kleveland, Magnus Grønneberg og Eva Weel Skram byr på seg selv gjennom historier og sanger. Serien avsluttes med et konsertprogram der gjestene, og andre artister, synger eget materiale, julesanger og Alf Prøysens juleklassikere.

«Julekveld hos Prøysen» vises 15., 17., 18., 20. og 22. desember kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Værjegeren 2019
Norges eneste værjeger, Eli Kari Gjengedal, har reist landet rundt på jakt etter det norske været.

«Værjegeren 2019» vises 23. desember kl. 12.20 på TV 2 og TV 2 Sumo.

God jul Norge
23. og 24. desember kl. 08.10 byr Desta Marie Beeder, Peter Moi Bubresko, Wenche Andersen og Isabella Martinsen på julestemning fra Aker Brygge. Det blir gode gjester, fine historier, musikk, julemat og alt om juleværet. Julaften svinger også Finn Schjøll innom.

«God jul Norge» vises 23. og 24. desember fra kl. 08.10 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Julefilmer
TV 2 viser et bredt utvalg filmer. Her finner vi filmer som vi forbinder med julehøytiden. Et utvalg av filmene er: 20. desember «The Holiday», 21. desember «Deadpool», 22. desember «De urørlige», lille julaften 23. desember «Fred Claus», «Hjelp, det er juleferie» og «The Santa Claus». På selve julaften vises «Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa», «Four Christmases» og «Life as we know it». 1. juledag 25. desember vises «Solsidan – The Movie» og «Flåklypa Grand Prix», og 2. juledag 26. desember «Mrs. Doubtfire», «Askeladden i Dovregubbens Hall», «Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa» og «Love Actually». 3. juledag 27. desember er det klart for «Charlie og sjokoladefabrikken» og «Mr. Beans ferie». 28. desember vises «Sweet Home Alabama» og 29. desember «Magic Mike XXL». Nyttårsaften 31. desember vises «Dusinet er fullt» og «Pearl Harbour», og 1. nyttårsdag er det tid for «Devil wears Prada».

En fast tradisjon i julen har blitt «Olsenbanden»-filmene og alle filmene vil vises fra lille julaften 23. desember og gjennom hele julen.

Underholdningsåret 2019
Dorthe Skappel er klar med høydepunkter og intervjuer fra underholdningsåret 2019. I dette programmet besøker hun flere av de største TV 2-produksjonene og gir et spennende innblikk bak kulissene i seersuksesser som «Skal vi danse» og «Allsang på grensen». Du møter også «Farmen kjendis»-vinner Tiril Sjåstad Christiansen.

«Underholdningsåret 2019» vises 29. desember kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.