BBC kjøper Viaplay-serien «Wisting»

viaplay

Den britiske TV-kanalen BBC har kjøpt rettighetene til å vise den norske Viaplay-serien «Wisting», basert på Jørn Lier Horsts bokserie om politimannen William Wisting.

Nå skal serien med Sven Nordin, Mads Ousdal og Matrix-legenden Carrie-Anne Moss vises på storkanalen BBC Four i Storbritannia. Det bekreftes av Viaplay. 

«Wisting» er basert på Jørn Lier Horsts bøker «Hulemannen» og «Jakthundene», og serien slo alle rekorder på både visningstall og salgstall for strømmetjenesten Viaplay da den ble lansert i april i år.

Stolt og glad Sven Nordin
Sven Nordin høstet mange lovord for hans tolkning av politimannen William Wisting. Han er begeistret for at «hans» krimserie eksporteres til Storbritannia.

– Det er helt fantastisk at krim fra det kalde nord når kontinentet! Jeg tror og håper serien vil falle i smak for et stort utenlandsk publikum. «William Wisting» og jeg er kjempeglade og stolte, forteller den erfarne skuespilleren. 

Les også:  Målfest på Aspmyra: Glimt sikret UEFA-kamper

Regissør Trygve Allister Diesen kan fortelle at de hele tiden hadde ambisjoner utenfor Norden med «Wisting». 

– For oss er dette fantastisk, rett og slett, sier serieskaper og regissør Trygve Allister Diesen. 

– Vi jobbet hele tiden målbevisst for å lage en norsk serie som resten av verden også ville se, og da er et BBC-salg den beste bekreftelsen vi kan få. Det er et trangt nåløye, så når BBC først kjøper en serie, følger gjerne andre land og kanaler etter. Dette er et solid klapp på skuldra til alle som har vært involvert, både foran og bak kamera. Vi har jo sett britisk krim i alle år, så det er fint å gi litt tilbake, kommenterer Diesen.

Les også:  Målfest på Aspmyra: Glimt sikret UEFA-kamper

Viaplay-sjef: – Vi har globale ambisjoner
Den norske Viaplay-sjefen Børge S. Nielsen er glad for at enda flere har fått øynene opp for det som har vært tidenes mest populære norske Viaplay-serie. Skal vi tro Nielsen, vil flere originalproduksjoner finne hjem utenfor Norden også i fremtiden.

– Vi har globale ambisjoner med seriene vi lager. I tillegg til at serier som «Wisting» og «Besatt» gir oss unikt innhold og et konkurransefortrinn i Norden, ønsker vi å selge de i andre markeder. Dette er en av flere grunner til at vi investerer mye i egne serier, forteller Nielsen.

Om kun et par uker kommer neste norske storsatsing fra Viaplay, når «Besatt» har premiere 31. oktober. Med Anders Danielsen Lie og Anders Baasmo i hovedrollene er det knyttet store forventninger til hvorvidt navnebrødrene kan ta opp kampen med Sven Nordin.

Les også:  Målfest på Aspmyra: Glimt sikret UEFA-kamper

I desember er det klart for den siste sesongen av «Okkupert» på Viaplay, og til neste år kommer spenningsserien «Maskineriet» med Kristoffer Joner i hovedrollen, som også vil vises eksklusivt på strømmetjenesten. 

Potensielt millioner av britiske seere
De mest sette programmene på BBC Four har millioner av seere i Storbritannia. Disse får nå altså muligheten til å se William Wisting og de andre larviksbaserte karakterene når serien blir vist på kanalen senere i år.

I Norge er «Wisting» tilgjengelig på Viaplay. «Besatt» har premiere torsdag 31. oktober, og alle episodene slippes på Viaplay umiddelbart. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.