Får 100 millioner kroner til felles idrettshall i Vefsn

nfk

– Fylkesrådets bidrar med 100 millioner kroner til Vefsn kommune for å få på plass en ny og moderne idrettshall. Den vil dekke behovene både for skolene, idrettslag og den nye videregående skolen som skal bygges på Kippermoen. Dette er en merkedag både for elever og ansatte i hele Vefsn, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Nordland fylkeskommune har tidligere besluttet å samlokalisere alle de tre studiestedene i Mosjøen til en ny skole på Kippermoen.

– Samlokaliseringsprosjektet vil bli den største skoleinvesteringen som Nordland fylkeskommune har gjennomført. Den nye skolen vil bli bærekraftig med moderne arealer som vil gi regionen et betydelig løft innenfor videregående opplæring. Vefsn kommune og Nordland fylkeskommune har hatt et felles ønske om å bygge felles idrettshall. Etter drøftinger mellom fylkeskommunen og kommunen i vår ble det oppnådd en enighet: Vefsn kommune skal bygge idrettshall som dekker videregåendeskolens behov og fylkeskommunen bidrar med et anleggsbidrag på 100 millioner kroner, inkludert merverdiavgift. Forutsetningene er altså at Mosjøen videregående sine behov for idrettsanlegg dekkes, sier fylkesråd for transport og infrastruktur Monika Sande.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.