– Veldig viktig at penger til helsefrivilligheten kommer på plass

munnbind

I januar skal Stortinget behandle regjeringens tiltakspakke for utsatte grupper. – Dette er sårt tiltrengte midler for helsefrivilligheten, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen.

– Vi er glad for at regjeringen nok en gang gir oss tillit til å fordele disse midlene, sier Lillehagen. 

Stiftelsen Dam har driftet Stimuleringsprogrammet på vegne av Helse- og omsorgsdepartementet siden juni 2020. Men i oktober i år var det slutt. Da var totalt 165 millioner kroner fordelt til 350 prosjekter i regi av frivillige helseorganisasjoner.

Stortinget skal behandle det nye forslaget om å bevilge nye 50 millioner kroner til programmet i januar. Dersom forslaget blir vedtatt er Stiftelsen Dam klare til å ta i mot nye søknader i løpet av kort tid.

Programmet har løpende søknadsbehandling, som gjør at det går kort tid fra en organisasjon har sendt en prosjektsøknad, til man får svar og eventuelt utbetalt prosjektstøtte.

– Organisasjonene har gjort en formidabel innsats gjennom hele pandemien, både gjennom omsorgsberedskap og tiltak for å hindre isolasjon og ensomhet. Men det koster å omstille seg, og derfor er det veldig viktig at disse pengene nå kommer på plass, sier Lillehagen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.