– Veldig viktig at penger til helsefrivilligheten kommer på plass

munnbind

I januar skal Stortinget behandle regjeringens tiltakspakke for utsatte grupper. – Dette er sårt tiltrengte midler for helsefrivilligheten, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen.

– Vi er glad for at regjeringen nok en gang gir oss tillit til å fordele disse midlene, sier Lillehagen. 

Stiftelsen Dam har driftet Stimuleringsprogrammet på vegne av Helse- og omsorgsdepartementet siden juni 2020. Men i oktober i år var det slutt. Da var totalt 165 millioner kroner fordelt til 350 prosjekter i regi av frivillige helseorganisasjoner.

Les også:  Strengere klimakrav til alle som skal ha oppdrag for Statens vegvesen

Stortinget skal behandle det nye forslaget om å bevilge nye 50 millioner kroner til programmet i januar. Dersom forslaget blir vedtatt er Stiftelsen Dam klare til å ta i mot nye søknader i løpet av kort tid.

Programmet har løpende søknadsbehandling, som gjør at det går kort tid fra en organisasjon har sendt en prosjektsøknad, til man får svar og eventuelt utbetalt prosjektstøtte.

Les også:  Mestringstreff på Helgeland for personer med helseutfordringer

– Organisasjonene har gjort en formidabel innsats gjennom hele pandemien, både gjennom omsorgsberedskap og tiltak for å hindre isolasjon og ensomhet. Men det koster å omstille seg, og derfor er det veldig viktig at disse pengene nå kommer på plass, sier Lillehagen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.