LESERINNLEGG: Norge selges bit for bit

vidar kleppe

Demokratene vil videreutvikle Norge som et fritt, selvstendig land som er eid og styrt av Norges innbyggere. Vern om liv og trygghet for alle vil sikre et samfunn preget av medmenneskelighet.

Av: Vidar Kleppe, tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder for Demokratene.

Norsk kultur skal videreføres og videreutvikles. På den måten vil vi styrke vår lokale og nasjonale identitet og ta vare på vår kulturelle arv. 

Demokratene vil motarbeide at Norge selges bit for bit. Norske ressurser og bedrifter skal ikke styres av globale kapitalinteresser – og overlates til overnasjonale organer som:  EU, EØS og ACER.

Demokratene er ikke globale liberalister, og partiet vil derfor regulere storkapitalen slik at vi ikke blir styrt av multinasjonale bedrifter og kapitalister. Våre norske verdier og kultur blir prioritert høyere enn kortsiktig profittjag.Vi tar avstand fra enhver form for totalitær og autoritær statsmakt eller ideologier som sikter mot dette.

Vi har også tro på at en fornuftig og miljøvennlig utnyttelse av naturrikdommene vil gi økt verdiskapning for det norske folk. Ved å ta kysten og distriktene i bruk, vil vi sikre retten til våre havområder, styrke vårt næringsliv, vårt miljø og vår kultur. Demokratene vil arbeide for at biologisk mangfold og økologisk balanse gir en bærekraftig utvikling bestemt av det norske folk!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.