ANNONSE: Utforsk Helgelandskysten i leiebil med Mo i Rana som utgangspunkt

Annonse:

Har du planer om å oppleve den eventyrlige Helgelandskysten? Mo i Rana er et sentralt og velegnet utgangspunkt for en liten Norgesferie i dette området. Mange velger å ta seg til landsdelen med fly eller tog, og deretter satse på leiebil når de skal ta for seg alle severdighetene. Her er noen tips som vil bidra til en minnerik opplevelse i det som er et av landets vakreste landskap.

Mo i Rana som utgangspunkt

Byen i enden av Ranfjorden egner seg som utgangspunkt fordi du kan komme deg dit relativt enkelt fra store deler av landet. Per i dag går det fly til Mo i Rana Lufthavn fra Oslo, Trondheim, Tromsø, Bodø og Mosjøen. Nordlandsbanen har naturligvis også stopp i byen. Hopper du på toget i Trondheim på morgenkvisten er du vel fremme omtrent klokken 14.30, og har fortsatt mye igjen av dagen. Tar du nattoget er du fremme på morgenkvisten.

Det er ikke bare nordmenn som har oppdaget at Mo i Rana er et godt sted å starte utforskningen av Helgelandskysten. Herfra er det nemlig god veiforbindelse til Sverige, og mange europeere ankommer med eget kjøretøy via nabolandet.

For de som ikke vil kaste bort verdifull tid og lange transportetapper, er fly eller tog best. Perlene som ligger nært Mo i Rana nås enkelt med leiebil som du plukker opp når du ankommer.

Noen tips om leiebil i Mo i Rana

I det meste av Norge er det de store og kjente internasjonale selskapene som dominerer markedet for leiebil. For Mo i Rana sin del er det enten på flyplassen eller i sentrum du finner bilutleieselskapenes kontorer, og da henholdsvis Avis, Budget, Hertz og Sixt.

Prisene er som ellers i landet, og påvirkes til dels av sesong og etterspørsel. For å finne den bilen som passer ditt behov, og til best mulig pris, anbefales følgende:

  • Bestill bilen på en nettbasert sammenligningstjeneste, som norske Goautos.no. Da får du opp pristilbud for fra alle bilutleieselskap som konkurrerer i Mo i Rana-området.
  • Forhåndsbestillinger kan endres eller kanselleres gratis inntil 24 timer før bilen skal hentes.
  • Bestill også så tidlig som mulig. Da er sjansene større for at du får de mest gunstige tilbudene.
  • Når du bestiller leiebil i Norge på nett er alle påkrevde forsikringer alltid inkludert i prisen, og de færreste trenger ekstra forsikring. Den eneste du bør vurdere er egenandelsforsikring, men denne har du kanskje fra før i kredittkortet eller reiseforsikringen din.

Vill natur i unikt lys

Polarsirkelen ligger omtrent 6 mil nord for Mo i Rana, og du kan dermed oppleve både midnattssol om sommeren, og det unike blålige tussmørket i vinterhalvåret i dette området. Naturen byr på store kontraster. Her kan du oppleve flotte fjorder, hav, øyer og holmer i kun kort kjøreavstand fra isbreer, fjell og ville elver.

Flere av de mest populære og spektakulære naturperlene ligger fint innenfor rekkevidde med leiebil, blant annet Svartisen som er Norges nest største isbre. Er du først i området bør du også vurdere å få med deg blant annet Marmorslottet, Rabothytta ved kanten til Okstindsbreen, og marmorgrottene Grønligrotta og Setergrotta.    

Perlene på kysten

Er du først på Helgelandskysten bør du jo selvsagt også oppleve kystlivet. Med leiebil anbefales det at du følger Fylkesvei 17, eller Kystriksveien som strekningen også kalles. Denne starter i Steinkjer og ender i Bodø. Fra Mo i Rana kommer du inn på fylkesveien om du følger Fylkesvei 12 fra sentrum i omtrent 30 minutter.  

Strekningen er kåret som en av de vakreste i verden av anerkjente tidsskrifter som National Geographic og Lonely Planet. Fra Mo i Rana er det enkelt å dra på dagsturer til billedskjønne steder som Nesna, Rødøy, Meløy, Lovund og Træna. Her finner du flere steder der du kan booke deg inn på havsafari, du kan få sett havørn, og du kan oppleve eventyrlige fjellformasjoner som De Syv Søstre, Dønnamannen og Hestmannen.

Kultur og arkitektur i Mo i Rana

Som vi innledet med er det flere grunner til at Mo i Rana egner seg som base når du skal utforske denne delen av Norge. Innimellom dagsturer og naturopplevelser er det fint å ha tilgang til gode spisesteder, hyggelige kaféer, og særegne kulturopplevelser.

Fra sentrum går den flott promenade langs fjorden, hvor det er populært å stoppe ved fiskebåtene og kjøpe seg en pose ferske reker som nistemat. Du kan gå innom den historiske bydelen Moholmen, du kan se skulpturen Havmannen som ønsker tilreisende båter velkommen, eller besøke Rana Museum og den nesten tre hundre år gamle Mo kirke.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten