frivillighet moms

Frivillighet Norge: Statsbudsjettet gir ingen garanti for full momskompensasjon

– Det er bra regjeringen sier at frivilligheten skal få full momskompensasjon og øker bevilgningen betydelig, men vi er skuffet over manglende regelstyring av ordningen. Regelstyring vil gi frivilligheten den garantien vi... Les mer »
frivillig

LESERINNLEGG: Frivilligheten søker engasjerte kommunepolitikere

Frivilligheten er fortsatt ikke tilbake på samme nivå som før pandemien. Nå trengs et krafttak og en mer helhetlig politikk fra kommunene. Av: Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge. Få land... Les mer »
nfk

Ny avtale: Nordland fylkeskommune skal samarbeide med Frivillighet Norge

Nordland fylkeskommune og Frivillighet Norge har gått sammen om en intensjonsavtale. – Frivillighetsarbeidet er en hjørnestein i samfunnet vårt. Dette må fylkeskommunen bygge opp under, sier fylkesråd Christian Torset (bildet).  Frivillighet Norge... Les mer »
viking

Viking sender bergingsbiler til Ukraina

Viking Redningstjeneste sender to bergingsbiler til Ukraina. Bilene skal bidra til viktig opprydningsarbeid i et land i krig. – Vi er glade for å kunne bidra på vår måte, sier konsernsjef i... Les mer »
juletre

Meløy Frivilligsentral inviterer til «Jul i fellesskap»

Er du av ulike grunner alene på julaften, og ønsker en hyggelig stund i fellesskap med andre? Da er du hjertelig velkommen til «Jul i fellesskap» ved Meløy Frivilligsentral. «Jul i fellesskap»... Les mer »
finansdepartementet

Revidert Nasjonalbudsjett: Bekymret for regjeringens kutt til demokrati og sivilsamfunn

I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2022, foreslår regjeringen kutt i midler til arbeid som skal styrke sivilsamfunnet og fremme demokrati rundt om i verden. Frivillighet Norge er bekymret for hvilke... Les mer »
norsk natur

Vil ha hele Norge med på tur gjennom storstilt samarbeid

Nå inviterer folkehelse- og friluftslivsorganisasjonene til nasjonal dugnad for å få flere i aktivitet og redusere ensomhet. På Verdens aktivitetsdag 10. mai går startskuddet for #sammenpåtur, et signalarrangement i Frivillighetens år. – Mange... Les mer »

Tilskudd til lag og foreninger i Rana

Lag og foreninger som driver kultur-, idretts- og fritidsvirksomhet i Rana kan søke om driftstilskudd. Søknadsfrist er 15. mars​, opplyser Rana kommune. Les mer »
munnbind

– Veldig viktig at penger til helsefrivilligheten kommer på plass

I januar skal Stortinget behandle regjeringens tiltakspakke for utsatte grupper. – Dette er sårt tiltrengte midler for helsefrivilligheten, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen. – Vi er glad for at... Les mer »
frivillig

Statsbudsjettet 2022: – Feil å kutte momskompensasjonen for frivillige nå

I statsbudsjettet for 2022 foreslår regjeringen Solberg at det bevilges 1,75 mrd. kr til momskompensasjon for frivillige organisasjoner. Dette er en nedgang på 50 millioner fra 2021. Frivillighet Norge etterlyser regelstyring av... Les mer »