Nordvik kjøper Nye O. P. Fure i Bodø

nordvik

Nordvik Gruppen blir majoritetseier i bilforhandleren Nye O.P. Fure i Bodø. I mars ble det kjent at Nordvik Gruppen var valgt som en av tre strategiske partnere av Bertel O. Steen i Nord-Norge.

Målet med intensjonsavtalen er å styrke distribusjonen og forhandlernettet i Nord, hvor Bertel O. Steen representerer 7 ulike person- og varebilmerker: Mercedes-Benz, Kia, Opel, Peugeot, Citroën, DS og Smart. Nå overtar Nordvik Gruppen 51% av aksjene i bilforhandleren O.P. Fure som tilbyr Opel i Bodø.

– Nordvik Gruppen har vært representert med Toyota i Bodø siden 1965 og ønsker med dette å styrke vår posisjon i fremtidens bilmarked. Nå satser vi ytterligere og har stor tro på samarbeidet med dagens eiere, forteller Konsernleder Thor Allan Nordvik. Nordvik Gruppen har hovedkontor i Bodø og består fra før av 20 lokale bilforhandlere og bilverksteder i Trøndelag, Nordland og Troms.

En naturlig retning
Daglig leder og medeier i Nye O.P Fure, Chriss Marken er fornøyd med det nye partnerskapet og mener at det er naturlig i den retningen som bilbransjen går.

– Nordvik er en solid aktør med sterk lokal tilstedeværelse, og for oss blir det fint med et tettere samarbeid. Det som er litt gøy å tenke tilbake på i dag er at grunnleggeren av Nordvik, Magnar Nordvik startet sin karriere i bilbransjen her hos O.P Fure i 1950. Han jobbet her i noen år, før han i 1960 startet sin egen virksomhet hvor han solgte brukte Opel fra Tyskland. Så det føles litt som at to familier med lang biltradisjon møtes igjen for å samle krefter, sier han.

Thor Allan Nordvik mener at det viktigste blir å legge til rette for at forhandlerne i Nordvik Gruppen driftes godt lokalt.

– Vi skal bygge videre på den solide grunnmuren til Nordvik fra 1960 og skape gode opplevelser for våre kunder, kolleger og samarbeidspartnere.

I 2018 hadde Nye O.P.Fure AS 13 medarbeidere og en omsetning på 62 millioner kroner. Nordvik Gruppen har i dag 250 medarbeidere og en omsetning på om lag 800 millioner kroner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.