Fjerning av Fosen-aktivister: – Tvilsomt eller manglende grunnlag!

elden

Siden demonstrasjonene startet torsdag, har flere aktivister blitt fjernet med makt og innbrakt av politiet. – Fosen-aktivister har blitt fjernet tilsynelatende uten at politiet har vurdert nødvendigheten og forholdsmessigheten av inngrepene, sier Maria Hessen Jacobsen og Olaf Halvorsen Rønning i Elden Advokatfirma, til Bodøposten.

Advokatene Hessen Jacobsen og Halvorsen Rønning i Elden Advokatfirma har gjennomgått saksdokumentene fra politiet. De bistår seks av aktivistene som demonstrerer mot statens menneskerettighetsbrudd overfor samenes kulturutøvelse i Fosen-saken.

– Den foreløpige gjennomgangen viser at politiet tilsynelatende ikke har foretatt noen selvstendig vurdering av nødvendigheten og forholdsmessigheten av verken frihetsberøvelsen eller pålegget om å fjerne seg, men kun lagt til grunn vurderingene til departementet, sier advokat Maria Hessen Jacobsen i Elden Advokatfirma.

Les hele saken her.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.