kirkens sos

Kirkens SOS: – Mange har vært ensomme denne påsken

Kirkens SOS har besvart 2885 samtaler mellom palmesøndag og påskeaften. Det som skiller seg mest ut er at flere av samtalene handler om ensomhet.  – Årsaken til dette er sammensatt, sier kommunikasjonsleder Monica... Les mer »
politi piggdekk

Advarer mot å skifte til sommerdekk

Det er meldt vind og snø i fjellet samt glatte veier i store deler av landet, og Tryg Forsikring advarer mot å legge turen opp i høyden hvis en har lagt om... Les mer »
vinter snø

Norsk Folkehelp: Vær forberedt på uhell – selv på korte turer

Norsk Folkehjelp minner om at selv små uhell kan bli mer alvorlig i påskefjellet. Noen enkle grep kan imidlertid gjøre deg mye bedre forberedt. – Det er ikke nødvendigvis skaden du får... Les mer »
is vann natur

Våris kan være farlig!

Når solen skinner og temperaturene svinger kraftig får vi det som kalles våris og det kan være utfordrende. – Drastiske temperatursvingninger gjør at isen kan være usikker, sier president Claire Alfonso i... Les mer »
brannfare leirbål

På langfredag starter det nasjonale bålforbudet

15. april starter det generelle bålforbudet for å forhindre skog- og lyngbrann. Noen steder kan du likevel gjøre opp ild, dersom forholdene tilsier det. Fra 15. april til 15. september er det... Les mer »
ranaposten

Nyheter i Ranaposten.no hele påsken

Det er påskehøytid og påskeferie for mange disse dager, det er det også for redaksjonen i Ranaposten.no. Men det betyr ikke at nettavisen ikke oppdateres med ferske nyheter i påsken. – Vi skal... Les mer »
snø

Sen påske og sterke UV-stråler: Hver sjette nordmann bruker ikke solkrem i påsken

Påskeferien nærmer seg og mange nordmenn gjør seg klare for fine dager i solveggen på fjellet, ved sjøen eller hjemme. Driftsdirektør og farmasøyt i Farmasiet, Stig Henning Pedersen, bekymrer seg for sjokksoling... Les mer »
natur

God plass i påskefjellet

Været i fjellet skifter fort – husk fjellvettreglene og planlegg påsketuren godt, råder Den Norske Turistforening (DNT). – Jeg skjønner godt at folk sjekker værmeldingen og blir litt i tvil om påskeplanene. Mitt... Les mer »
vinter snø

Tusenvis får øyeskader: – Man kan bli solbrent på øynene

Påsken er like rundt hjørnet, og uavhengig om du skal ha bypåske, drar utenlands eller til fjells, er det viktig å huske på at solen er kraftig for både huden og øyene. ... Les mer »
vinter

– Vær litt kylling i påsketrafikken

Statens vegvesen oppfordrer til å tørre å «være litt kylling i påsketrafikken» og håper på null drepte og hardt skadde i årets påsketrafikk. Rekordmange skal tilbringe påsken hjemme i Norge i år... Les mer »