Deler ut 162,5 millioner for å styrke ansattes ferdigheter

kontor

Kompetanse Norge deler ut midler til opplæring på arbeidsplassen gjennom ordningen Kompetansepluss. I årets tildeling satses det spesielt på regneferdigheter.

Kompetansepluss er en tilskuddsordning for opplæring i grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving, regning, muntlig og IKT, samt norsk eller samisk. 

− Det er en tydelig sammenheng mellom ferdigheter i regning, arbeidsdeltagelse og utdanningsnivå. Ferdigheter i regning påvirker også utviklingen av digitale ferdigheter. Nettopp derfor er lagt sterk vekt på regning i årets tildeling, sier direktør Gina Lund i Kompetanse Norge.

Tallforståelse og regnekunnskaper er viktig i en rekke situasjoner i både arbeidslivet og hverdagslivet. PIAAC er den største internasjonale undersøkelsen om voksnes kompetanse som noensinne er gjennomført. Undersøkelsen viser at 480 000 voksne i Norge har svake ferdigheter i regning.

Totalt kom det inn 1 376 søknader i forbindelse med utlysningen av Kompetanseplussmidler for 2019, mot 1 242 søknader for 2018. Dette utgjør en økning på 10 prosent. Av disse er 1 220 søknader kvalifisert. 

− De rekordhøye søknadstallene, og kvaliteten på søknadene, viser hvor viktig tilskuddsordningen Kompetansepluss er for mange i norsk arbeidsliv og frivillighet. Med årets bevilgninger vil over 11 500 voksne over hele landet få mulighet til kompetanseheving gjennom arbeidsplassen, sier Gina Lund. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.