Økonomi styrer nordmenns påskeplaner

vinter ensom

Nordmenn med lav inntekt vil stort sett tilbringe påsken hjemme. Mange med høy inntekt skal derimot reise utenlands.

Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

– Reiselysten virker å være tilbake hos det norske folk, og vi opplever en økning av henvendelser. Men vi ser også at flere velger å bli hjemme av hensyn til økonomi, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind.

I undersøkelsen er det 43 prosent, tilsvarende 1,8 millioner nordmenn, som oppgir at de skal være hjemme i påsken. 36 prosent, tilsvarende 1,5 millioner nordmenn skal på hytta. Men det er signifikante forskjeller mellom respondentenes inntekt. De som i størst grad skal være hjemme i påsken er de med lavest inntekt, mens de som i størst grad skal være på hytta eller reise utenlands er de med høyest inntekt.

– Undersøkelsen viser også geografiske forskjeller. Det er flest fra storbyene som skal til utlandet eller på hytta i påsken, mens det er flest fra bygda som velger å være hjemme, forteller Hofstad-Nielsen.

Funnene er i tråd med resultater fra en undersøkelse utført av Respons analyse i januar, der 44 prosent nordmenn oppgir at økonomi påvirker ferieplanene i år. To prosent sier at de dropper reiseforsikring. Dette frarådes sterkt av skadeforebyggeren. 

– Selv om det kan være fristende å spare penger på reiseutgiftene, bør du aldri reise uten reiseforsikring. Blir du syk eller skadet, kan det få store økonomiske konsekvenser, advarer Hofstad-Nielsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.