Påskeegg kan være hundens verste fiende

hund vinter

Påske betyr ferie, skiturer, og ikke minst påskeegg. Da er det viktig å være oppmerksom på at sjokolade kan være giftig for hunder. Så pass på at du oppbevarer påskeegget utenfor hundens rekkevidde.  

Det er ingen tvil om at sjokolade er en viktig del av påsken for mange. Dessverre kan påskeegget utsette våre firbeinte venner for fare. Det er viktig å være klar over dette, spesielt når man har hunder i huset og påskegodteri som inneholder sjokolade liggende rundt omkring.

Sjokolade inneholder nemlig en svært skadelig ingrediens kalt teobromin, som finnes i kakaobønnen. Dette kan føre til alvorlig forgiftning og til og med død hos hunder.

Selv om noen hunder kan ha spist sjokolade uten negative virkninger, er det viktig å huske på at sjokoladeinntak ikke bør undervurderes. Melkesjokolade inneholder relativt lite kakaoinnhold, derfor kan forgiftningen være mindre alvorlig i noen tilfeller. Men hvis hunden din har spist sjokolade, spesielt i store mengder, eller hvis hunden din er liten, må du umiddelbart oppsøke veterinær. 

De første symptomene viser seg innen 4 timer etter inntak. Tiden er derfor avgjørende når det gjelder behandling av sjokoladeforgiftning. 

Det tryggeste er å forhindre at hunden din får tak i sjokolade. Ta vare på kjæledyret ditt ved å holde påskeegget utenfor rekkevidde.

Dersom du ønsker å dele påskekosen med hunden din finnes det gode alternativer til å dele av påskeegget. Dra heller til en dyrebutikk og finn litt fristende påskegodt til din firbente venn der.

Hundeekspert i Musti, Magda Nawrocka, sier at de tilbyr et bredt spekter av godbiter.  

– Hos oss er du også hjertelig velkommen inn med din firbente venn i butikken, så kan dere finne noen godbiter som egner seg bedre som påskegodt for hundene enn det vi mennesker fyller påskeegget med. Men husk å tilpasse mengden godbiter etter hundens individuelle behov, sier Nawrocka som håper påsken vil by på ekstra fine turer for to- og firbente.

Da gjenstår det bare å ønske god påske, og husk at om du tror hunden din har fått i seg sjokolade bør du ikke nøle med å kontakte veterinær. Det kan ende opp med å være livreddende.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.