Det blir billigere å ta buss i Nordland

buss

Fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø er svært fornøyd med at fylkesrådet har funnet rom for å kutte billettprisene på buss med 12 prosent.

– Det betyr noe for våre reisende som benytter kollektivtransport. Vi kutter i både enkeltbilletter og på periodebilletter. Særlig for de som bruker bussen jevnlig, betyr det selvsagt mest, sier fylkesråd for samferdsel i Nordland, Marianne Dobak Kvensjø.

Marianne Dobak Kvensjø sier at de i stedet for å legge på med den årlige prisveksten, tvert imot har funnet rom i budsjettet for å avhjelpe kostnadstrykket som folk opplever.

– I en tid med stor prisvekst, og der flere sliter med å få endene til å møtes, vil dette være et godt bidrag. Det er et mål for dette nye fylkesrådet at vi skal redusere billettprisene sånn at det blir billigere for de som reiser kollektivt. Fra første januar vil derfor prisene på både hurtigbåt og buss gå ned, påpeker Marianne Dobak Kvensjø.

Fylkesråd for samfunn, kultur og miljø, Arne Ivar Mikalsen er også fornøyd med kuttet i busspris.

– Kollektivtransporten er viktig i livene til svært mange nordlendinger. Det handler om å skape praktisk og miljøgunstig transport for jobbpendlere og alle som skal til og fra idrett, kultur og andre gjøremål i hverdagen. Da blir det viktig å holde denne transporten så billig og attraktiv som mulig, underbygger Mikalsen.

Reduksjonen i prisen på 12 prosent gjelder alle enkeltbilletter og periodebilletter, men gjelder ikke Travelpass, tilbudet der du kan reise med alle fylkeskommunens kollektivtransporter så mye du ønsker i en hel uke for bare 1290 kroner.

– Vi har nokså nylig innført et svært gunstig månedskort for ungdom, til bare 390 kroner, som vi viderefører i 2024. I den samme kategorien har vi nå også samordnet periodekort for barn til samme pris. Det skal sies at det ikke er veldig mange barn som benytter dette, men for de det gjelder, er prisene redusert betydelig til den faste summen på 390 kroner, forklarer fylkesråd Kvensjø.

Budsjett og økonomiplan skal opp til behandling i fylkestinget i desember.

– Jeg forventer at fylkestinget vil gå for dette forslaget. Det er et viktig grep for nordlendingene som bruker bussen daglig, avslutter fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.